Sanatate

Metode de avortare în primele săptămâni. Avortul medical la începutul sarcinii

Publicat: 11 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode de avortare în primele săptămâni. Avortul medical la începutul sarcinii
O examinare cu ultrasunete pelvină este primul screening pentru planificarea unui avort medicamentos

Există mai multe metode de avortare în primele săptămâni de sarcină. Însă, cea mai inofensivă metodă este avortul medical într-un stadiu incipient al sarcinii. Aceasta este cea mai ușoară și nedureroasă metodă din practica medicală modernă.

Avortul este definit ca fiind orice întrerupere a sarcinii prin intermediul medicamentelor sau al intervenției chirurgicale. Avortul medical este posibil doar în perioada timpurie a sarcinii, când fătul abia începe să prindă formă și să caute atașament și dezvoltare. Încetarea sarcinii cu medicamente este cea mai ușoară cale, deoarece în acest caz nu există o intervenție chirurgicală în corpul femeii. Medicamentele fac toată treaba, distrugând și respingând fătul. Cu toate acestea, această procedură reprezintă o perturbare serioasă a întregului organism, așa că este esențial un consult ginecologic înainte de a fi efectuată.

femeie care administreaza o pastila
Ginecologul va explica cum va decurge întreruperea medicală a sarcinii, cum funcționează medicamentul, precum și posibilele simptome și manifestări

Metode de avortare în primele săptămâni. Cum are loc procedura

Întreruperea de sarcină asistată medicamentos poate fi o procedură într-o singură etapă sau în două etape. Trebuie consultat un ginecolog pentru a determina tactica și metoda acestei proceduri.

În cazul în care se ia decizia de a face un avort într-o singură etapă, femeia ia un medicament care blochează activitatea progesteronului. Acest lucru face ca endometrul să nu mai crească, iar organismul începe să crească producția de oxitocină. Acest element crește contractilitatea uterului, astfel încât ovulul se desprinde și iese.

femeie care tine in palma pastile si in alta mana un pahar cu apa
Pentru a face un avort medicamentos faceți o programare la un ginecolog

Este utilizat și avortul în două etape. Această metodă este necesară în cazul în care fătul este atașat de peretele uterin pentru o perioadă lungă de timp. Prima etapă are loc la fel ca în cazul unui avort într-o singură etapă, se folosesc aceleași medicamente. La două zile după administrarea primului medicament, trebuie administrat un al doilea medicament care conține prostaglandine. Acțiunea lor crește activitatea contracțiilor uterine, comprimă miometrul și îi crește tonusul. Pentru a efectua un avort medicamentos corect și în siguranță, trebuie respectate anumite instrucțiuni.

Instrucțiuni pentru a efectua un avort medicamentos corect și în siguranță

Pentru a face un avort medicamentos faceți o programare la un ginecolog. Puteți vizita un specialist la centrul de sănătate local sau puteți alege un specialist dintr-un centru privat pe baza unor referințe. Dacă optați pentru un medic privat, trebuie să vă asigurați că centrul și medicul sunt autorizați să acorde asistență medicală specializată. Acest lucru se poate face prin examinarea licențelor și a certificatelor.

O examinare cu ultrasunete pelvină este primul screening pentru planificarea unui avort medicamentos. Aceasta va arăta localizarea sacului gestațional în uter sau în anexe, vârsta aproximativă a gestației și starea generală a organelor dumneavoastră.

medic care tine in palma doua pastile
Întreruperea de sarcină asistată medicamentos poate fi o procedură într-o singură etapă sau în două etape

Următorul pas este efectuarea unui test de laborator. Trebuie să se efectueze un test clinic și biochimic de sânge și de urină, astfel încât medicul să poată evalua starea generală a organismului. În clinicile de sănătate publică, rezultatele sunt gata a doua zi, dar în clinicile private puteți face un test expres în câteva ore.

Aceasta este urmată de o consultație. Ginecologul va explica cum va decurge întreruperea medicală a sarcinii, cum funcționează medicamentul, precum și posibilele simptome și manifestări. Trebuie să completați un formular special, un consimțământ de informare că întreaga procedură se desfășoară în mod conștient, sunt explicate toate recomandările și instrucțiunile necesare.

După ce a completat toate actele necesare, femeia își dă acordul privind aceste metode de avortare în primele săptămâni și ia un medicament special care va fi folosit pentru a întrerupe sarcina. Primele două ore trebuie petrecute sub supravegherea personalului medical pentru a evita orice efecte secundare sau complicații. După 2 ore, puteți pleca acasă, se recomandă să vă petreceți ziua respectivă într-un mediu liniștit, de preferință în repaus la pat. Chiar dacă multe femei apelează la această practică, avortul nu este o soluție.

femeie care tine in palma pastile si in alta mana un pahar cu apa
Avortul este definit ca fiind orice întrerupere a sarcinii prin intermediul medicamentelor sau al intervenției chirurgicale
Adauga un comentariu