Prima pagină » Culinar » Mic dejun în stil franţuzesc: croissant cu unt şi cafea
Mic dejun în stil franţuzesc: croissant cu unt şi cafea

Mic dejun în stil franţuzesc: croissant cu unt şi cafea

17 dec. 2019, 11:25,
în Culinar

Transformă fiecare dimineaţă într-un moment de răsfăţ franţuzesc, pregătind o tavă cu un mic dejun franţuzesc:croissant cu unt şi cafea!

Ingrediente:

  • 40 g drojdie
    900 g făină
    300 g unt cu conţinut scăzut de grăsime
    500 ml lapte
    8 linguri zahăr
    6 linguri de unt topit
    3 pliculeţe zahăr vanilat
    1 linguriţă sare
    1-2 ouă (pentru uns)

Mod de preparare:

Amestecă laptele rece cu drojdia. Separat cerne făina împreună cu sarea într-un bol mai mare. Fă o gaură în mijloc şi adaugă, pe rând, amestecul din lapte cu drojdie, untul topit, zahărul şi pliculeţele de zahăr vanilat. Amestecă ingredientele cu mâna, până obţii un aluat moale şi elastic.

Pune-l într-un vas acoperit şi bagă-l la frigider, timp de 30 de minute. În acest timp, scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei, până se înmoaie şi devine cremos.

Scoate aluatul, întinde-l şi acoperă suprafaţa foii cu untul cremos, lăsând marginile neacoperite. Împachetează-l bine şi bagă-l din nou la rece, timp de o ora. Scoate din nou aluatul şi întinde-l pe masa de lucru într-o foaie de un centimetru grosime. Taie foaia în dreptunghiuri. Rulează fiecare bucată sub formă unui corn. Pune-le pe toate într-o tavă. Unge-le cu ou şi bagă-le la cuptor la 150 de grade, circa 10-15 minute sau până când se umflă şi devin aurii pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024