Din lumea filmului

Michel Robin a fost răpus de coronavirus. Teatrul de Comedie Franceză este în doliu

Publicat: 20 nov. 2020
Actorul francez Michel Robin a murit
Actorul Michel Robin a fost răpus de coronavirus.

Actorul Michel Robin a fost răpus de coronavirus. Starul francez s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu nemilosul virus. Vestea tristă a fost făcută publică de către Teatrul de Comedie Franceză.

Iubitorii de teatru au primit vestea cu tristețe și regret față de marele actor francez.

Michel Robin a fost răpus de coronavirus

Celebrul actor din filmul „Amelie” s-a stins din viață din cauza infamului coronavirus. Michel Robin şi-a început cariera de actor de teatru la Roger Planchon, iar din 1958 până în 1964 a jucat în 17 spectacole. Acesta avut roluri foarte bune în „Les Trois Mousquetaires”, „George Dandin”, „Les Âmes mortes”, conform sursei menționate.

Starul francez a mai jucat și la alte teatre și a apărut în spectacole precum „Les Oiseaux” de Aristofan la Théâtre Renaud-Barrault, „Le Balcon” de Jean Genet la Odéon, „La Nuit des rois” de Shakespeare la Théâtre de Chaillot, „La Folle de Chaillot” de Jean Giraudoux la Nantes.

A fost distins cu mai multe premii pentru activitatea sa. S-a ales cu premiul Molière pentru cel mai bun rol secundar în „La Traversée de l’hiver” în anul 1990.

Michel Robin a fost răpus de coronavirus. A avut o cariera de mare succes

Michel Robin a fost răpus de coronavirus, însă de-a lungul carierei sale a lucrat cu persoane precum Goretta, Zulawski, Doillon, Lang sau Costa-Gavras. În 1979 a primit Marele premiu de interpretare al juriului la Festivalul de la Locarno pentru „Les Petites Fugues” de Yves Yersin.

Actorul și-a făcut prezența şi în filme celebre cum ar fi „Merci pour le chocolat”, realizat de Claude Chabrol, „Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain” sau „Un long dimanche de fiançailles” de Jean-Pierre Jeunet.

Un alt mare actor a pierdut lupta cu noul coronavirus în această săptămână

Faimosul actor indian Soumitra Chatterjee a pierdut și el, la fel ca Michel Robin, lupta cu noul coronavirus. O țară întreagă a rămas îndoliată la aflarea veștii tragice. Starul de la Bollywood avea peste 300 de filme la activ și colaborări cu regizori care au câștigat premii Oscar.

Soumitra Chatterjee a fost internat la începutul lunii octombrie în Calcutta, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. După ce rezultatul testului a ieșit negativ, actorul a mai stat internat din cauza altor probleme de sănătate rezultate în urma contaminării, potrivit presei locale.Încet, încet starea de sănătate a starului s-a deteriorat, iar duminică s-a stins din viață.

La aflarea veștii, premierul indian Narendra Modi a scris pe Twitter că moartea legendarului actor reprezintă „o pierdere colosală pentru lumea cinematografiei şi viaţa culturală din Bengalul de Vest şi India”.

România a pierdut și ea o glorie în această săptămână

În noaptea de marți spre miercuri, la Iași, s-a stins din viață marea actriță din România, Draga Olteanu Matei. A fost una dintre cele mai cunoscute actriţe de comedie autohtone, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, dar şi în multe filme şi producţii de televiziune.

Faimoasa actriță a fost căsătorită de trei ori. Ultimul ei mariaj, cu medicul Ion Matei a fost unul demn de o poveste din romane.

Să le fie țărâna ușoară!

Adauga un comentariu