Rețeta de mici la airfryer reprezintă una dintre cele mai sănătoase metode pentru a prepara cel mai iubit preparat românesc, de aceea, merită cu siguranță încercată.
Aparatul cu aer cald permite obținerea unor mici rumeniți și suculenți, fără cantități mari de ulei sau de grăsime. Există mai multe moduri de a-i găti, iar câteva trucuri te vor ajuta să te apropii cât mai mult de gustul autentic de grătar.
Rețeta de mici la airfryer
Pentru această variantă clasică ai nevoie de un amestec de carne bine ales. Combină 500 grame de carne tocată de vită cu 300 grame de carne tocată de porc, astfel încât micii să aibă un echilibru între suculență și aromă.
Peste carne adaugă 1 cățel de usturoi zdrobit, 1 linguriță de bicarbonat stins în puțină apă minerală, sare, piper, boia și opțional, cimbru. Frământă bine compoziția, las-o la frigider pentru cel puțin o oră, apoi modelează micii în forma lor tradițională.
Află cum poți să faci și ciuperci la airfryer.
Preîncălzește airfryerul la 190 de grade Celsius și așează micii în coșul aparatului într-un singur strat, fără să îi înghesui. Gătește-i timp de 12-15 minute, și întoarce-i la jumătatea timpului. Rezultatul este o crustă aurie și un interior suculent.
Un truc util este să ungi micii cu puțin ulei înainte de a-i pune în airfryer, pentru a obține o textură crocantă și un aspect apropiat de cel al micilor făcuți pe grătar. De asemenea, este recomandat să lași compoziția să stea la rece câteva ore sau chiar peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Dacă vrei o variantă dietetică, poți pregăti mici din carne de curcan. Pentru această rețetă vei avea nevoie de 800 grame de carne de curcan, 1 lingură de ulei de măsline, de 2 căței de usturoi zdrobiți, de 1 linguriță de bicarbonat stins în apă minerală și de sare și piper.
Rețetă cu salată de cartofi
Pentru această rețetă vei avea nevoie de mici cumpărați, de 500 grame de cartofi tăiați rondele, de 3 lingurițe de ulei de măsline, de 20 grame de ceapă albă sau roșie tăiată în rondele subțiri, de 50 grame de castraveți feliați subțire și de spanac proaspăt.
Pentru dressing vei avea nevoie de puțină miere, de 1 cățel mic de usturoi pisat, de 3 lingurițe de oțet balsamic, de 2 linguri de ulei de măsline și de sare și piper după gust.
Taie cartofii în rondele și amestecă-i cu uleiul, apoi așează-i în vasul de la airfryer. Lasă-i la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, în funcție de cât de groase sunt rondelele. Lasă-i să se răcească complet, apoi pregătește salata, adăugând peste cartofi restul legumelor și dressing-ul.
Pune micii în airfryer, asigurându-te că au puțin spațiu între ei și setează temperatura la 180 de grade Celsius. Lasă-i pentru aproximativ 15-20 de minute, ajustând timpul în funcție de dimensiunea micilor. După aproximativ 15 minute, micii sunt perfect gătiți și foarte suculenți la interior.
Află cum poți să faci și cartofi dulci la airfryer.
Indiferent dacă îi faci tu acasă sau îi cumperi din comerț și îi pui în airfryer, micii gătiți în acest mod sunt cu adevărat delicioși și se fac fără mult efort, de aceea, merită cu siguranță încercați.