Actualitate

Mihaela Anghel, prima româncă vaccinată anticoronavirus, ce a spus după vaccin

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihaela Anghel prima româncă vaccinată anticoronavirus ce a spus după vaccin
Mihaela Anghel, asistentă româncă ce s-a vaccinat împotriva COVID-19

O asistentă medicală generalista din cadrul Institutului Naţional Prof. dr. Matei Balș a fost prima româncă vaccinată anticoronavirus. Aceasta este membra echipei care, pe data de 27 februarie 2020 a preluat primul pacient bolnav de COVID-19 din România.

Mihaela Anghel a declarat că se simte privilegiată pentru că a fost aleasă să se vaccineze prima.

Mihaela Anghel a fost printre primele persoane care au avut contact cu COVID-19

Conform declaraţiilor făcute de asistentă, aceasta făcea parte din echipă care l-a preluat pe primul pacient bolnav de COVID-19 din România. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor ca la acea dată toţi se aşteptau la mai rău pentru ca nimeni nu ştia evoluţia virusului din Wuhan. În altă ordine de idei, Mihaela a afirmat că vaccinul nu a durut absolut deloc și că este cel mai nedureros vaccin de până acum. Ca un mesaj transmis pentru români, asistenta i-a îndemnat să se vaccineze şi campania aceasta să ducă efectiv la sfârșitul pandemiei de COVID-19 din România și din lume:

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților. Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a declarat asistenta.

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași este primul ieșean vaccinat împotriva COVID-19

Pe de altă parte, medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19. În jurul orei 9.00, pe data de 27 decembrie 2020, acesta a făcut vaccinul. Managerul a declarat că procedura este una care nu este dureroasă și i-a îndemnat pe ieșeni, atunci când va fi cazul, să se vaccineze. Medicul a mai afirmat faptul că la Iași a ajuns un transport de 260 de vaccinuri destinate personalului medical din prima linie. Vaccinul va fi ținut în frigider unde rezistă până la 5 zile. Aproximativ 90% din cadrele medicale din spitalul mai sus amintit se vor vaccina.

Vaccinul a ajuns la Iaşi într-un transport securizat, fără probleme. În momentul de faţă, acesta este păstrat la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. A doua două de vaccin se va face peste 21 de zile. Momentan, nu există studii concrete care să ne spună cât va fi intervalul în care vom vi protejaţi împotriva COVID-19. Dar perioadă va fi de minim 6 luni de zile. Vacccinarea şi resprectarea măsurilor ne va duce spre o direcţie bună şi eradicarea pandemiei. Mulţumesc pentru apreciere, este de datoria mea ca şi medic. Am fost un exemplu de normalitate. Dacă discutăm de numărul de cadre medicale, peste 90% din cadrele medicale se vor vaccina.

Adauga un comentariu