Scena artistica din Romania

Mihai Bendeac, despre Ion Caramitru: „A avut loc o întâmplarea foarte ciudată”

Publicat: 07 sept. 2021
Mihai Bendeac cu barba priveste ingandurat
Mihai Bendeac a vorbit despre o intamplare mai putin obisnuita despre Ion Caramitru

Mihai Bendeac a vorbit despre Ion Caramitru și o întâmplare care avea să prevestească moartea acestuia. Marele actor român s-a stins din viață la 79 de ani după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Imediat după ce a aflat tragica veste, actorul de comedie a fost pur și simplu devastat.

Cu doar o zi înainte ca Ion Caramitru să treacă la cele sfinte, Mihai Bendeac a simțit o nevoie puternică să asculte un interviu pe care directorul TNB l-a oferit în urmă cu ceva timp în urmă.

Mihai Bendeac era în timpul unui spectacol când a aflat că Ion Caramitru a murit

La momentul în care a aflat de tragicul eveniment, Mihai Bendeac se afla în timpul unui spectacol.

„A avut loc o întâmplarea foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care l-a dat pentru „Profesioniștii”, pe care l-a avut cu Eugenia Vodă.Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii”, când a fost, după care a mai venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem.

Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o. Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că noi am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi s-a părut ireal faptul că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu.

E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc.

Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicul de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun!”, a declarat Mihai Bendeac pentru actualitate.net.

Juratul de la IUmor are doar cuvinte de laudă la adresa lui Ion Caramitru

Mihai Benedeac spune că l-a văzut ultima dată pe Ion Caramitru cu doar o lună în urmă. Maestrul se afla în timpul unei repetiții pentru o piesă de teatru și, după spusele juratului de la IUmor, pofta cu care dădea ființă unui personaj l-a impresionat profund.

„Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut doua spectacole la Național, la sala Studio, cu Doi pe o bancă, și cu trei zile înainte de prima reprezentație m-am dus să văd sala, să verificăm acustica și așa mai departe.

Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete.

Și, băi, mi s-a părut total senzațional, mi s-a părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului”, a mai spus juratul pentru aceeași sursă citată anterior.

După moartea artistului, întreaga avere va ajunge la soția marelui actor și la băieții lor.

Adauga un comentariu