National

Mihai Tudose, despre conducerea PNL: „Îţi faci cruce. Sunt haotici. După alegeri va fi jale. Închid ăştia tot”

Publicat: 11 nov. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose, cu sigla PSD
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Mihai Tudose a declarat că liberalii se contrazic în decizii de la o lună la alta. Fostul premier a profețit, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că după alegeri ”va fi jale, închid ăştia tot”.

„Am tot auzit că închidem pieţele. Măsurile astea adoptate pe model universal trebuie adaptate la interesele românilor. Nu e piaţă unde să nu îţi ia curentul dinţii din gură. Dar dacă te duci la supermarket e bine. Spunea un liberal că la supermarket e aer condiţionat şi e bine. Acum câteva luni spuseseră să se închidă toate aerele condiţionate ca să nu fie risc de infectare.

Au zis că închid pieţe că se plăteşte cu cash. Dar dacă mutăm tarabele în aer liber nu se mai plăteşte cu cash? Îţi faci cruce. Sunt haotici. După alegeri va fi jale. Închid ăştia tot.”, a declarat Mihai Tudose.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea transmite, miercuri, că nu există focare de COVID-19 în piețele agroalimentare dar președintele Klaus Iohannis tot nu va promulga legea care permite funcționarea piețelor din spații închise.

„Deciziile împotriva oamenilor, luate de acest guvern incompetent si corupt, fac din ce în ce mai mult rāu. Orice zi în plus cu guvernul Orban la conducerea țării înseamnă mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român. Am discutat situatie gravā, în aceastā searā, cu social-democratii de la sectorul 1, condusi de presedintele Daniel Tudorache, si colegii social – democrati din judetul Ilfov.

PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă! Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele NU reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului care a dispus redeschiderea. E clar că Presedintele Iohannis NU va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori- vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor.

o Nu există focare de infecție în piețe! Asociația Piețelor Agroalimentare semnalează public că de la începutul pandemiei, inclusiv în perioada sărbătorilor pascale, când măsurile erau mult mai drastice, activitatea din piețe s-a putut desfășura fără a fi afectată în vreun fel comercializarea produselor și că piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu a fost înregistrat niciun focar de infecție.

o Parlamentul a decis ieri că pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

o Sugestiv pentru ipocrizia parlamentarilor Dreptei Unite – PNL, USR – este că s-au abținut, n-au tăria de caracter să-i apere pe producătorii români, dar nici n-au avut curajul să respingă proiectul de lege respectiv și să fie în acord cu atitudinea guvernului Orban și a lui Iohannis.

o Au votat pentru 173 de deputati de la PSD, ProRomânia, UDMR, PMP, Minorități și Nefiliați; s-au abținut 93 de parlamentari de la PNL și USR.

Pe șase 6 decembrie nu doar producătorii români alungați din piețe afară, în frig, vor avea posibilitatea să-i arate lui Orban și PNL ce înseamnă DREPTATE. Ci toți românii!

Prin votul lor vor decide dacă România se va afunda în criza sanitară și economică, cu un guvern liberal incompetent la conducere sau se va vindeca.

De votul lor va depide viața lor! Sănătatea lor! Locul lor de muncă! Viitorul copiilor lor!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu