Eveniment-Social

Mii de dosare, pe masa procurorilor din Hârlău!

Publicat: 14 feb. 2020

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au prezentat ieri raportul activității desfășurate pe parcursul anului trecut. Astfel, aceștia au precizat că, în cadrul instituției, activează cinci procurori (patru cu funcții de execuție și un post de conducere). Raza teritorială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău include orașul Hărlău și 13 comune arondate.

„În anul 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău a a avut, în total, de soluționat 4.463 de cauze, în creștere cu trei procente față de 2018, dintre care au fost soluționate 1.751 de cauze. Așadar, au fost soluționate 136 de cauze în care s-a dispus trimiterea în judecată, prin rechizitoriu. De asemenea, au fost soluționate 25 de cauze prin încheiere de acorduri de recunoaștere a vinovăției”, au precizat reprezentanții instituției.

Care a fost media de cauze de soluționat pentru fiecare procuror

Conform acestora, media de cauze de soluționat pe procuror a fost de peste 500 în cursul anului trecut.

„În 2019, procurorii au soluționat un număr total de 1.751 de cauze penale, față de 1.602 cauze în anul 2018 – în creștere cu 2,88 la sută. Dintre acestea, 959 de cauze au fost soluționate până într-un an de la sesizare”, au adăugat procurorii.

Pe de altă parte, 121 de cauze au fost soluționate după împlinirea termenului de prescripție. Totuși, indicele de operativitate pe procuror a fost, în medie, de peste 80 la sută. În plus, în 2019, două persoane trimise în judecată de către procurorii din Hârlău au fost achitate definitiv.
Potrivit anchetatorilor, dintre dosarele existente, 730 au fost soluționate până în șase luni de la sesizare, 223 au fost soluționate după trecerea termenului de șase luni de la sesizare, iar 655 – după un an.loading...

Comentarii
 • FELICITARI ,va stringem mina intre bucile curului domnilor procurori ,in sfirsit va lauda cineva .
  Poate BZI va prezinta si cazul Dan Farchizon din Scobinti care fiind in razboi cu comandantul sef Simionescu a fost arestat preventiv ca vezi doamne a impuscat 2 ciini ,dar pe Leagan Ghita ,prietenul lui Simionescu si braconier sef care a impuscat cu buna stiinta cind era beat in barul lui Malauta din Cotnari ,cumatrul lui Bejenaru ,doi tineri ,justitia L-A ALBIT .
  Asa ca nu ne mai mira nimic ,la parchetul Harlau s-a dat liber la vinatoarea de oameni ca la ciini te aresteaza preventiv .

 • HA,HA,HA,procurorii de la parchetul Hirlau ,muncesc ,de fac bataturi la cur cind stau pe sfintul scaun .
  Fraerii de politisti rezolva dosare si vin cu ele pe tava la parchet si cine se lauda ?PARCHETUL HIRLAU

 • Mii de dosare zac in nelucrare in ancheta proprie ca putorile de procurori stiu sa incaseze lefuri grase si vor pensii speciale ,asta trebuie sa spuna presa .

 • Cel mai slab parchet din Romania ,ce dosare au in lucru ?furturi de ceapa si muraturi?ucidere din culpa a ciinilor maidaneji?
  Si cind auzi ,SA PRESCRIS FAPTA .
  sa prescris creerul lor plin de prostii ca ei nu au timp de munca ,programul lor este 09,00-14,00 ca tragi cu tunul dupa ei ,tota ziua libere ,sunt bolnavi sau au concedii .
  Mai vezi pe cite un amarit care face GREVA FOAMEI ca pisemne ca l-au prins CIND FURA CURENT LA FLAGRANT la comuna Deleni unde numai politisti eminenti si-au facut debutul

 • Cica s-a batut Catalin de la Ceplenita ,politistul ,cu cumnata-su ,si-a dat pumni in freza de si-au spart botu si acuma astia de la parchet vrea sa-i impace ,pe tanda si cu manda .Grea misiune mai are si parchetul ,se ocupa cu potlogarii
  asta e activitatea laudata de BZI

 • De ce CSM nu se sesizeaza cu privire la dosarele nesolutionate care au ajuns la termenele de prescriptie pentru FAVORIZAREA INFRACTORULUI ?
  Va spun eu INSPECTIA JUDICIARA este conceputa pentru ai albi si apara pe domnii procurori ce sunt si se cred dumnezei pe pamint .
  ATENTIE ,la domnul Ghenadie mai sunt 2 locuri goale de brutari si e concurenta .

Adauga un comentariu