International

Mii de oameni au fost închişi forţat în parcul de distracţii Disneyland din Shanghai pentru a fi testați anti-Covid

Publicat: 31 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mii de oameni au fost închişi forţat în parcul de distracţii Disneyland din Shanghai pentru a fi testați anti-Covid
Astăzi, 31 octombrie 2022, mii de oameni au fost închişi în parcul de distracţii Disneyland din Shanghai pentru a fi testaţi anti-Covid

Astăzi, 31 octombrie 2022, mii de oameni au fost închişi în parcul de distracţii Disneyland din Shanghai pentru a fi testaţi anti-Covid. Acţiunea vine în acord cu măsurile draconice anti-Covid impuse de dictatura chineză, prin care toţi vizitatorii au fost obligaţi să rămână în parc pentru a fi testaţi. Autoritațile chineze continuă să mențină o politică „Zero Covid”, chiar dacă numărul de infectări este mic.

Autorităţile din China continua să impusă măsuri drastice anti – Covid. Parcul de distracţii Disneyland din Shanghai şi-a suspendat activităţile, pentru a se conforma unei directive a autorităţilor, astfel încât toţi oamenii care se aflau acolo să fie testaţi. Aceştia nu au putut ieşi din parcul de distracţii până nu vor primi un test negativ.

Mii de oameni închişi forţat într-un parc de distracţii

Autoritățile chineze se axează pe politica „Zero Covid” şi impune mereu lockdown-uri şi restricţii drastice în mai multe oraşe, chiar dacă numărul de cazuri este mic. Parcul de distracţii a continuat să funcţioneze „în regim limitat”, cu respectarea măsurilor impuse de autorităţile chineze. 10 cazuri de Covid au fost raportate pe 30 octombrie 2022 în Shanghai, toţi oamenii fiind asimptomatici.

Autoritățile au menționat că parcul nu permite oamenilor să intre sau să iasă. În pofida acestui fapt, atracțiile au funcționat pentru vizitatorii care au rămas blocați în parc. Toate persoanele care au vizitat parcul după data de 27 octombrie 2022 trebuie să se testeze pentru COVID-19 de trei ori pe parcursul a trei zile.

Disneyland din Shanghai a mai fost închis cu vizitatori înăuntru anul trecut, în noiembrie 2021. Atunci, 30.000 de oameni au rămas blocaţi în parcul de distracţii după ce autorităţile au ordonat testarea lor în cadrul unui „exerciţiu”. La momentul actual, nu se cunoaşte numărul oamenilor blocaţi, întrucât compania a refuzat să vorbească pe acest subiect.

Sâmbăta, 29 octombrie 2022, administraţia parcului a anunţat că a redus numărul de angajaţi pentru a respecta măsurile anti-Covid. În timpul lockdownului în Shanghai la începutul anului, Disneyland Resort a fost închis timp de peste trei luni.

Autoritățile chineze continuă să mențină politica „Zero Covid”

De la începutul pandemiei, China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic. Totodată, este ultima mare economie planetară care a rămas izolată de restul lumii cu restricții anti-Covid. Anterior, autoritațile de la Shanghai, poate cel mai afectat oraș, au plasat în izolare toți locuitorii la începutul lunii aprilie, pentru a face față acestui val al variantei Omicron potenţial fatală pentru mulţi vârstnici nevaccinaţi. Milioane de oameni din cartierele de est şi vest au fost, așadar, obligaţi să stea în casă atât timp cât este nevoie pentru a înregistra scăderi ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

În iulie 2022, în China au apărut din nou restricțiile din cauza noilor cazuri. Atunci, mai multe locuri de divertisment, dar și grădinițe au fost închise în orașul Tianjin, din nordul Chinei. Având în vedere noi cazuri apărute, China menține o politică „Zero Covid”, impunând din nou restricţii în încercarea de a anihila focarele. Autorităţile din Tianjin au declarat că s-a ordonat închiderea mai multor locuri de divertisment în interior, cum ar fi săli de șah și baruri, în două orașe cu un total de peste 2 milioane de locuitori, fără a preciza o dată pentru redeschiderea lor.

Mii de oameni închiși fortaț în parcul de distracții Disneyland din Shanghai trebuie să obțină rezultatul negativ pentru a putea ieși după porțile acestui parc. Autorităţile locale continuă să impună pe teritoriul Chinei măsuri extreme în scopul eliminării oricărei posibilităţi de transmitere a virusului.

Adauga un comentariu