Culinar

Mini tarte cu fructe pentru mesele festive. Cum să îi impresionezi pe musafiri cu un desert rafinat

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mini tarte cu fructe pentru mesele festive. Cum să îi impresionezi pe musafiri cu un desert rafinat
Dacă vrem să îi încântăm pe musafiri cu ceva dulce, ideale sunt savuroasele mini tarte cu fructe.

Atunci când organizăm o petrecere acasă, ideale sunt gustoasele mini tarte cu fructe pentru mesele festive. Acestea sunt ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente de calitate. Fie le ornăm cu fructe sau cu fulgi de ciocolată, delicioasele mini tarte vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Iată cum să îi impresionezi pe musafiri cu un desert rafinat.

Cele mai gustoase mini tarte cu fructe pentru mesele festive

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Dacă vrem să organizăm acasă o petrecere și ne dorim să îi încântăm pe invitați cu ceva dulce, ideale sunt savuroasele mini tarte cu fructe.

Extrem de gustoase și sănătoase, acestea sunt ușor de făcut, iar cu un plus de imaginație le putem orna sub diferite moduri. Fie că sunt făcute cu fructe sau umplute cu cremă de vanilie sau ciocolată, fie folosim doar fructe de pădure pentru un gust dulce acrișor, aceste tarte îi vor cuceri până și pe cei mai pretențioși musafiri.

Dacă printre invitați se află și persoane care țin dietă, atunci le putem pregăti o delicioasă tartă cu spanac și brânză sau o tartă cu mere caramelizate.

De la masă nu trebuie să lipsească un platou cu câteva prăjituri festive de casă sau un chec pufos cu Nutella pentru cei mici.

Dacă vrem să le pregătim musafirilor un desert de neuitat, pe lângă delicioasele mini tarte cu fructe putem face și o prăjitură imperială sau putem opta pentru rafinata prăjitură Floare de Colț.

Cum să îi impresionezi pe invitați cu un desert sofisticat

Pentru mesele festive ideale sunt gustoasele mini tarte cu fructe. Crema de vanilie delicioasă și fructele gustoase împreună cu aromele inedite se vor îmbina armonios într-un desert de neuitat și pe placul tuturor.

Avem nevoie de câteva ingrediente de calitate și de un plus de imaginație. Pentru aluatul de tarte vom folosi 1 ou, 1 jumătate de cană de făină, 1 jumătate de cană de ulei de floarea soarelui, 1 jumătate de cană de lapte, 2 linguri de unt, 1 jumătată de linguriță de coajă de lămâie rasă, 1 linguriță de bicarbonat și esență de vanilie.

Pentru delicioasa cremă de vanilie avem nevoie de 1 ou, 2 linguri de făină, 4 linguri de zahăr, 500 ml lapte și 1 linguriță de zahăr vanilat.

Pentru decor vom folosi diferite fructe, după preferințe, și 1 plic de gelatină albă.

Mai întâi pregătim aluatul de tarte. Într-un vas se amestecă făina cu untul, uleiul și zahărul până se omogenizează, apoi se adaugă oul, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, bicarbonatul și se amestecă până obținem un aluat elastic. Se lasă la rece timp de 5 minute, apoi umplem cu aluat formele de tartă unse cu unt și pudrate cu puțină făină și se lasă la cuptor.

Între timp, pregătim crema. Se amestecă făina, zahărul, laptele, oul și zahărul vanilat până se omogenizează, apoi punem compoziția la fiert. După ce crema a fiert suficient, se lasă la răcit. Umplem apoi formele de mini tarte cu cremă și decorăm cu fructe tăiate mărunt. Deasupra punem o lingură de gelatină albă. Desertul va fi cu siguranță gustos și spectaculos.

Dacă vrem să îi încântăm pe musafiri cu ceva dulce, ideale sunt savuroasele mini tarte cu fructe. Acestea sunt gustoase, ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu