Actualitate

Ministerul Educației confirmă: Aproape un sfert din școli nu au internet!

Publicat: 03 sept. 2020
cursuri-internet
Ministerul Educației confirmă: Aproape un sfert din școli nu au internet!

Ministerul Educației confirmă: Aproape un sfert din școli nu au internet, adică aproximativ 5.000 de clădiri şcolare, dintr-un total de peste 22.000 existente la nivelul întregii țări. Informația a fost făcută public de Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei.

Reprezentantul Ministerului Sănătății susține că autorităţile şi operatorii fac demersuri pentru a conecta 2.800 dintre ele până începe şcoala.

„Pot să anunţ acum în premieră, având în vedere faptul că s-a lucrat până târziu aseară la identificarea punctuală a clădirilor unităţilor care pot fi conectate că, până în data de 14 septembrie, din cele aproximativ 5.000 de clădiri care nu sunt conectate în acest moment, se vor face demersuri pentru 2.800 de clădiri ca să fie conectate până la momentul 14 septembrie, când se reiau cursurile”, a declarat Jean Badea.

Ministerul Educației confirmă: 5.000 de școli nu beneficiază de internet

Consilierul în Ministerul Educaţiei recunoaște că de-abia aseară a fost finalizată contabilizarea școlilor în care n uexistă internet, în condițiile în care sunt mai puțin de două săptămâni până la începereea noului an școlar.

„Cum spuneam, grupul de lucru a fost extrem de activ, foarte târziu aseară s-a terminat aceasta analiză punctuală făcută pe fiecare din cele 5.000 de clădiri care la momentul acesta nu beneficiază de internet, din cele peste 22.000 de clădiri pe care Ministerul Educaţiei le-a identificat în teritoriu ca fiind clădiri cu destinaţia de învăţământ“, recunoaște Jean Badea.

Învăţământ faţă în faţă unde nu este internet

Reprezentantul Ministerului Sănătății susține că în zonele unde nu există internet, va exista posibilitatea ca învăţământul să se desfăşoare faţă în faţă.

„Sperăm ca începutul anului şcolar să ne găsească cu un număr cât mai mic de unităţi în care nu ajunge resursa de internet. Avantajul este că în zonele respective, cu comunităţi mici, va exista posibilitatea ca învăţământul să se desfăşoare faţă în faţă, deci resursa de internet nu este indispensabilă, ceea ce nu înseamnă că nu este necesară. Cu siguranţă este necesară, dar procesul de educaţie va putea continua şi până când resursa de internet va ajunge şi în comunitatea respectivă”, a menționat consilierul în Ministerul Educaţiei.

Monica Anisie a cerut demisia președintelui ONAC

Monica Anisie a precizat că i-a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitaţiei privind achiziţia de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC). Ministerul a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Toate instituţiile implicate, inclusiv Oficiul Naţional al Achiziţiilor Centralizate, şi-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreaţi, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de şcoală, la dispoziţia elevilor. Deşi au beneficiat de tot sprijinul MEC în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanţi şi proactivi în identificarea de soluţii rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces. Mai grav, ONAC nu a informat în timp util MEC cu privire la stadiul licitaţiei, deşi au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

 

Comentarii
  • Da, sunt în România școli din chirpici. Da, sunt în România școli cu sobe dărâmate. Da, sunt în România școli fără internet. Da, sunt în România școli cu wc-urile din beton, cu fosă dedesubt. Da, sunt în România profesori care nu numai că nu știu lucra la calculator, dar nici nu posedă așa ceva. Da, sunt în Educația din România sute de mii de politruci bășiți la creier, care ocupă funcții de conducere, de la Minister, trecând prin Institutul de Științe ale (NE)Educației, inspectorate școlare, directori de școli. Politruci ratați, care își datorează pozițiile oricăror alte considerente decât meritul profesional. Astea fiind spuse, mă duc să înregistrez roata la OSIM.

  • La școala Ion Simionescu cartier Mircea-Galata purtatul măștii de protecție este opțional, de la omul de serviciu până la director. Exemplu de comportament în pandemie pentru elevi…

  • Sunt directori de scoala caere nu u habar cum sa gestioneze situatia in care ne aflam. Ministerul vrea sa paseze raspunderea la directorii de scoli in ceea ce priveste modalitatea de invatare. Corect fata de copii ar fi fost sa primeasca toti masti si tablete (indiferent daca sunt din mediul urman sau rural). Cu ce sunt obligati parintii sa suporte costurile pentru Ministerul Educatiei prin asigurarea de masti, acces la internet, dezinfectanti si tablete/laptop. De ce se face discriminare intre copii??? Cu ce sunt unii copii de vina ca parintii stau la birt in loc sa munceasca ca sa le asigure toate cele necesare?? Cei de la tara cand vand in piata pasari, oua, branzeturi, zarzavaturi nu mai sunt defavorizati??

  • Sunt directori de scoala care nu au habar cum sa gestioneze situatia in care ne aflam. Ministerul vrea sa paseze raspunderea catre directorii de scoli in ceea ce priveste modalitatea de invatare. Corect fata de copii ar fi fost sa primeasca toti masti si tablete (indiferent daca sunt din mediul urban sau rural). Cu ce sunt obligati parintii sa suporte costurile pentru Ministerul Educatiei prin asigurarea de masti, acces la internet, dezinfectanti si tablete/laptop. De ce se face discriminare intre copii??? Cu ce sunt unii copii de vina ca parintii stau la birt in loc sa munceasca ca sa le asigure toate cele necesare?? Cei de la tara cand vand in piata pasari, oua, branzeturi, zarzavaturi nu mai sunt defavorizati??

  • Cândva citisem o chestie care m-a distrat teribil. Să nu încerci să faci bine cu forța; va fi primit rău și vei face impresie penibilă. Expertiza de bună calitate poți s-o oferi, cel mult, oamenilor de bună credință, dispuși să te-asculte și să te ia în serios. A explica aceste lucruri politrucilor siniștri din Educație devine misiune imposibilă, deoarece ei ai propria lor agendă. Prin urmare, să lăsăm Natura să lucreze. Se vor face, apoi, suficiente decantări în privința calității oamenilor, care ne vor permite să tragem concluzii. Aveți puțintică răbdare, stimabililor.

Adauga un comentariu