Actualitate

Miniștrii propuși de Dacian Cioloș intră la audieri în Parlamentul României! Ce șanse au să li se dea undă verde! UPDATE: Au început audierile miniștrilor

Publicat: 19 oct. 2021
Dacian Cioloș cu mâna ridicată
Dacian Cioloș refuză categoric ideea ca Florin Cîțu să fie din nou propunere de premier

Marti, 19 octombrie 2021, ministrii propusi de Dacian Cioloș în Guvernul Cioloș intră la audieri in Parlamentul României. Programul a fost stabilit ieri iar votul pentru noul Cabinet se dă miercuri. Sansele ca să primească undă verde din partea comisiilor parlamentare sunt extrem de mici.

Vorbim despre faptul că pana la ora scrierii articolului, niciun partid in afară de USR nu si-a anuntat sustinerea pentru Dacian Cioloș si ministrii propusi de acesta.

UPDATE: Cătălin Drulă, propunerea pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz negativ! Totuşi, USR-istul nu ştie cu exactitate ce aviz a primit

UPDATE: Dan Barna propunerea pentru Ministerul de Externe a primiv aviz negativ din partea Comisiei de Externe din Parlament

UPDATE: Nicu Fălcoi, ministrul propus pentru portofoliul Apărării Naţionale, a primit aviz negativ.

UPDATE: Monica Berescu, deputat USR Iaşi şi propunerea pentru Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a primit aviz negativ

UPDATE: Miniștrii Iulia Popovici și Tudor Pop au primit aviz negativ.

UPDATE: Au început audierile pentru miniștrii Iulia Popovici și Tudor Pop.

Ministrii propusi de Dacian Ciolos intră la audieri in comisiile din Parlamentul României

Așadar, incepand cu ora 10.00, la Parlamentul Romaniei au loc audierile pentru ministri pe care Dacian Cioloș i-a propus in alcătuirea noului Cabinet. Totusi, sansele ca acestia să primească undă verde din partea comisiilor sunt minime pentru că niciun partid nu si-a anuntat sustinerea.

Iată programul audierilor:

PROGRAMUL AUDIERILOR:

Ora 10.00

Iulia Popovici – Ministrul Culturii

Tudor Pop – Ministrul Tineretului şi Sportului

Ora 11.00

Monica Berescu – Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

Nicu Fălcoi – Ministrul Apararii Nationale

Ilie Dan Barna – Ministrul Afacerilor Externe

Ora 12.00

Alin Stoica – Ministrul Afacerilor Interne

Catălin Drulă – Ministrul Transporturilor si Infrastructurii

Ora 13.00

Cristian Ghinea, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene

Cristina Prună – Ministrul Energiei

Ora 14.00

Claudiu Iulius Gavril Nasui – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului

Ionuţ Moşteanu – Ministrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ora 15.00

Dragoş Pîslaru – Ministrul Finantelor

Mihai Goţiu – Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor

Stelian Cristian Ion – Ministrul Justitie

Ora 16.30

Oana Ţoiu – Ministrul Muncii şi Protectiei Sociale

Ora 17.30

Corina Atanasiu – Ministrul Educatiei

Ora 18.30

George Căţean – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Ruraleâ

Ora 18.30

Ioana Mihăilă – Ministrul Sănătăţii

Dacian Cioloș a depus luni, în Parlament, lista cu miniştrii

În pofida faptului că nu are şanse reale de a forma un Guvern, Dacian Cioloș s-a dus luni în Parlament pentru a depune lista de miniştri.

Noul Cabinet include şase miniştri, unul din Iași, care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu În ceea ce priveşte programul de guvernare, USR susţine că Guvernul „va trebui să repună politică publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor”.

Marcel Ciolacu se pregăteşte de alegeri anticipate

Pe de altă parte, cei din PSD se pregătesc de alegeri anticipate. Semnalul a fost dat de Paul Stănescu dar și de liderul social democrat, Marcel Ciolacu care a transmis deja către organizațiile județene milioane de pliante şi i-a îndemnat pe liderii din teritoriu să se pregătească pentru acest scenariu

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Paul Stănescu, secretarul general PSD ar fi vorbit cu fiecare lider de filială spunându-se să se pregătească pentru scenariul pe care social democrații îl vor pornit:

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Notă: În GALERIA FOTO sunt pozele miniștrilor propuși de Dacian Cioloș în ordinea intrării în comisiile din Parlamentul României

Comentarii
  • Eu nu am întâlnit nicaieri oameni mai tampiti, cu mintea mai sucita și mai prosti decât cei din USR ș PLUS. Ăștia nu vad ca toată România rade de ei? Sunt atât de penibili, dovedesc atâta prostie și parvenitism, ca îmi vine sa borasc când îmi aduc aminte de ei. Dacă as fi religios, as spune ca pana și Satana își bate joc de ei!!

Adauga un comentariu