International

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, s-a întâlnit cu ambasadorul Coreei de Nord la Moscova

Publicat: 22 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul adjunct de externe al Rusiei s-a întâlnit cu ambasadorul Coreei de Nord la Moscova
Întâlnirea a avut loc în contextul în care Rusia se confruntă cu o izolare tot mai pronunţată din cauza invaziei din Ucraina, care i-a atras totodată, numeroase sancţiunile internaţionale

Igor Morgulov, ministrul adjunct de externe ale Rusiei, s-a întâlnit cu ambasadorul Coreei de Nord la Moscova. Diplomaţia rusă a declarat că aceştia au avut ca subiect de discuţie „dezvoltarea relaţiilor bilaterale”, în contextul „schimbărilor care au loc pe scena internaţională”.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Rusia se confruntă cu o izolare tot mai pronunţată din cauza invaziei din Ucraina, care i-a atras totodată, numeroase sancţiunile internaţionale.

ministrul de externe al Rusiei ambasadorul Coreei, Kim Jong-un, Vladimir Putin
Coreea de Nord şi-a intensificat modernizarea armatei şi a avertizat în ianuarie că ar putea ridica un moratoriu autoimpus privind testarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a armelor nucleare

Ministrul adjunct de externe al Rusiei s-a întâlnit cu ambasadorul Coreei de Nord

Ministrul adjunct de externe al Rusiei s-a întâlnit cu ambasadorul Coreei de Nord, în contextul în care la sfârşitul lunii februarie a acestui an, Coreea de Nord a acuzat „politica hegemonică” şi „aroganţa” SUA şi Occidentului pentru criza din Ucraina. Coreea de Nord a fost una din cele cinci țări care au votat la ONU împotriva ideei care ”cere Rusiei să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei’‘. Cele cinci ţări ce au votat împotrivă au fost Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Eritreea şi Siria.

Coreea de Nord şi-a intensificat modernizarea armatei şi a avertizat în ianuarie că ar putea ridica un moratoriu autoimpus privind testarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi a armelor nucleare. Regimul de la Phenian a efectuat numeroase lansări de rachete de la începutul anului, dând asigurări că acestea sunt teste ce vizează dezvoltarea de sateliţi.

După ce au analizat cu mai multă precizie două lansări efectuate pe 26 februarie şi 4 martie, Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a testat un nou sistem de rachete balistice intercontinentale şi au denunţat o „escaladare gravă”.

Din cauza programelor de armament ale Phenianului, Moscova se opune de mult timp presiunii exercitate asupra acestuia şi chiar a cerut o relaxare a sancţiunilor internaţionale împotriva Coreii de Nord.

Totodată, Washingtonul a adoptat sancţiuni economice împotriva unor entități ruse acuzate că sprijină programul Coreei de Nord ce vizează dezvoltarea de rachete.

ministrul de externe al Rusiei ambasadorul Coreei, liderul Coreei de Nord Kim Jong-un, presedintele rus Vladimri Putin
Coreea de Nord a fost una din cele cinci țări care au votat la ONU împotriva ideei care ”cere Rusiei să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei’

Volodimir Zelenski spune că Ucraina nu se va preda

Într-o altă ordine de idei, Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, amintind de „catastrofa umanitară teribilă’. Așadar, Moscova le cere forțelor din orașul bombardat să depună armele și să plece din zonă. Oficialii au transmis că așteaptă un răspuns de la țara vecină până luni, 21 martie, ora 04:00 dimineața, ora României. De asemenea, Rusia le-a mai spus că civilii vor putea ieși din oraș în siguranță, dacă vor depune armele.

Volodimir Zelenski a declarat luni, 21 martie, că Ucraina nu poate accepta un ultimatum din partea Rusiei, iar oraşe precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupaţia rusă. De asemenea, potrivit unui comunicat al Casei Albe, Statele Unite au avertizat că există „informaţii în dinamică” potrivit cărora Guvernul rus analizează opţiuni pentru posibile atacuri cibernetice.

„Cer partenerilor din sectorul privat să îşi întărească imediat apărarea cibernetică. Trebuie să îşi facă datoria pentru a face faţă uneia dintre ameninţările definitorii ale vremurilor noastre”, a spus Joe Biden.

Reamintim faptul  că ministrul adjunct de externe ale Rusiei, s-a întâlnit cu ambasadorul Coreei de Nord la Moscova, în contextul „schimbărilor care au loc pe scena internaţională”.

ministrul de externe al Rusiei ambasadorul Coreei, militari, armata rusa
Volodimir Zelenski a declarat luni, 21 martie, că Ucraina nu poate accepta un ultimatum din partea Rusiei, iar oraşe precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupaţia rusă
Adauga un comentariu