National

Ministrul Agriculturii anunță că Emiratele Arabe vor construi în România mai multe fabrici și abatoare

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ministrul Agriculturii anunță că Emiratele Arabe vor construi în România mai multe fabrici și abatoare

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anună, joi seară, că a prezentat celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele Arabe Unite potenţialul agriculturii româneşti.

`Un nou drum pentru România prin dezvoltarea de proiecte pentru agricultură, zootehnie şi procesare! România are nevoie de investiţii în procesarea materiei prime pe care o obţin fermierii noştri! Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti şi vom echilibra balanţa comercială. Am prezentat potenţialul uriaş al agriculturii româneşti în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut în ultimele două zile cu oficialii şi reprezentanţii celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele Arabe Unite”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Agriculturii.

Emiratele vor construi în România mai multe fabrici

Florin Barbu anunţă că, în cadrul vizitei oficiale a delegaţiei Guvernului României, au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în domeniul zootehnic, privind dezvoltarea de abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf, precum şi construirea unei fabrici de procesare legume şi materie primă pentru obţinerea condimentelor.

„Toate acestea reprezintă rezultatul muncii unei echipe care îşi doreşte şi construieşte pentru viitor”, a mai transmis ministrul Agriculturii.

România are unul dintre cele mai mari abatoare

Într-o postare anterioară, ministrul a menționat că de la Liebling se exportă carne de oaie în 13 țări din Europa și lumea arabă de 14 ani.

Totodată, oficialul român a subliniat că abatorul este unul dintre cele mai mari din vestul României. Acesta este, de asemenea, al doilea din țară, reprezentând o altă poveste de succes în domeniul procesării cărnii din România.

„De 14 ani, de la Liebling se exportă carne de oaie în 13 țări din Europa și lumea arabă. Aici este unul dintre cele mai mari abatoare din vestul României și al doilea din țară, o altă poveste din domeniul procesării cărnii din România, de succes!”, a mai spus acesta într-o postare anterioară.

Comentarii
Adauga un comentariu