Actualitate

Ministrul Bode le răspunde celor care critică Guvernul pentru eșecul Schengen: „Ar trebui să se uite mai bine în oglindă”

Publicat: 09 dec. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ministrul Bode le răspunde celor care critică Guvernul pentru eșecul Schengen Ar trebui să se uite mai bine în oglindă
Ministrul Bode le răspunde celor care critică Guvernul pentru eșecul Schengen

Cei care încearcă să pună eșecul aderării României la Schengen în spatele guvernului ar trebui să se uite mai bine în oglindă înainte de a ridica piatra, să nu facă cumva jocul celor care și-au propus să destabilizeze această regiune, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Cei care încearcă să pună acest eșec în spatele guvernului ar trebui să se uite mai bine în oglindă înainte de a ridica piatra. Să nu facă cumva jocul celor care și-au propus să destabilizeze această regiune. Guvernul Nicolae Ciucă a luptat pentru acest obiectiv strategic de țară și va lupta în continuare. Niciun veto nu ne va putea pune la colț. În doalogurile sale, Seneca spunea un lucru care eu cred că se potrivește de minune situației actuale – nu e important ce anume suporți, ci în ce fel. Nu ne doboară nimic și nu ne dăm bătuți”, spune Lucian Bode la alegerile organizației PNL Sector 3, potrivit Mediafax.

El afirmă că dacă „unitatea și solidaritatea europeană a căzut un test important, într-un context în care trebuia demonstrat contrariul, îmi doresc ca unitatea liberală să fie mereu pe plus”.

Ce a spus ministrul de Interne, după votul de respingere a României în Schengen

Ministrul de Interne, Lucian Bode, care a luat parte la ședința Consiliului JAI unde a fost dat votul împotriva primirii României în Schengen, va susține declarații de presă de la ora 18.00.

Lucian Bode a fost printre principalii negociatori ai României cu ministrul de Interne și cu cancelarul austriac, în încercarea de a schimba votul Austriei.

„Am fost din nou martorii modului în care principiile care stau la baza Uniunii Europene au fost umbrite de interese politice interne ale unui stat membru și mă refer la Austria. Este singura țară care s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

Este o decizie profund injustă în primul rând pentru România și cetățenii români care au dovedit în toți acești ani un atașament profund pentru Uniune (n.r. Europeană). Este o decizie care desconsideră cu bună știință faptul că prevederile actului de aderare au fost îndeplinite.

Este o decizie care afectează credibilitatea noastră, a tuturor. Este total inacceptabil să schimbi reguli la finalul procesului. Problemele interne cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. România nu poate fi sancționată nejustificat pentru situația internă din Austria. Simțim că Rusia e pe cale să se bucure de o nedreptate făcută țării noastre.

Cuvinte precum unitate, încredere, parteneriat, solidaritate, sunt des folosite atunci când încercăm să definim principiile de funcționare ale spațiului Schengen. Astăzi aceste principii au fost călcate în picioare.
Aderarea la spațiul Schengen rămâne obiectivul de țară al României”, a declarat Lucian Bode.

Comentarii
Adauga un comentariu