National

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță cifre îngrijorătoare: „10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională”

Publicat: 20 iun. 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în costum
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, despre cazul elevei de 15 ani care a băut în școală și a fost la un pas de comă alcoolică, că „soluția de bază” pentru a nu se repeta asemenea episoade este instalarea de directori pe un singur criteriu, acela al competenței

10% din promoţia curentă a elevilor nu a intrat la examenul de evaluare naţională care va începe miercuri, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

„10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională. În general, rata de participare la evaluare e de peste 90%”, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministerul Educaţiei a făcut şi o serie de recomandări pentru Evaluarea naţională care începe miercuri, pentru ca elevilor să le fie mai uşor după problemele din pandemie.

Recomandări pentru Evaluarea naţională

Modificările au fost reamintite duminică, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu:

– un timp de 15 minute suplimentar pentru completarea datelor de identificare din căsuţă
– posibilitatea de a face desene geometrice fără a se considera semne particulare
– a redus la 2 numărul notelor necesare pentru încheierea situaţiei şcolare.

Ministrul Educaţiei a precizat că toate aceste schimbări vin în ajutorul elevilor, după perioada grea din pandemia COVID, când o mare perioadă de timp cursurile s-au fpăcut on-line şi multe şcoli au fost închise.

Sorin Cîmpeanu: Trebuia evaluare psihologică după pandemie

Cîmpeanu a spus că era chiar nevoie de o evaluare psihologică a elevilor după această.

„Dar numărul redus al consilierilor şcolari este de 2.500 pentru 3 milioane de elevi. E imposibil să lucrezi aşa”, a spus Cîmpeanu, adăugând că se vor lua măsuri în acest sens.

Adauga un comentariu