National

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Mâine, vor putea merge la școală cu 450.000 elevi mai mult decât au mers săptămâna trecută”

Publicat: 10 mai 2021
Sorin Cîmpeanu cu un panou albastru în spate
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică, la Antena 3, că de luni 450.000 elevi vor merge fizic la ore.

”Mâine, vor putea merge la școală cu 450.000 elevi mai mult decât au mers săptămâna trecută. E vorba de elevii claselor terminale, 370.000 de elevi, indiferent de scenariu.

În plus, 80.000 care vor putea începe școala datorită scăderii ratei de infectare în mai multe localități.

Cu siguranță, riscul nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

E nevoie de purtarea măștii, aerisirea claselor, distanțarea fizică între persoane și respectarea normelor de igienă, a recomandat șeful de la Educație.

Cât privește situația cazurilor de la începerea cursurilor și pînă acum, Sorin Cîmpeanu a spus că INSP nu are încă o analiză în acest sens.

”Urmează examenele naționale, pe 22 iunie începe Capacitatea, pe 28 iunie – Bacalaureatul.

Ceilalți elevi care nu sunt clase terminale vor termina școala pe 25 iunie”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre accesul studenților la laboratoare: „Pentru a-i proteja şi pe ceilalţi să poarte aceste costume de protecţie”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că studenţii nevaccinaţi ar putea avea la dispoziţie, cu titlu gratuit din partea universităţii, combinezoane de protecţie pentru a putea participa la orele de lucrări practice şi de laborator, anunță Agerpres.

„Îi primim pe toţi (studenţii la cursuri – n.r.). Eu, personal – sigur, sunt şi eu rector suspendat – i-aş primi pe toţi la orele de lucrări practice şi laboratoare. Aş putea diferenţia însă în felul următor: cei care nu sunt vaccinaţi să aibă la dispoziţie, cu titlu gratuit din partea universităţii, combinezoane de protecţie şi să facă orele de lucrări practice şi de laborator alături de colegii lor care s-au vaccinat, dar, sigur, pentru a-i proteja şi pe ceilalţi să poarte aceste costume de protecţie”, a declarat Cîmpeanu marţi la Antena 3.

El a menţionat că până în prezent aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat, dar că în ultima lună ritmul în care avansează imunizarea a scăzut foarte mult.

„Profesorii şi personalul din învăţământ rămân în continuare categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. (…) Avem aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vaccinaţi, dintre care peste 140.000 au făcut şi rapelul. Deci, nu există vreo altă categorie mai numeroasă în valoare absolută. Sigur, procentual e vorba de medici, care sunt, în mod firesc, mult înaintea personalului din învăţământ. Cu toate acestea, recunosc, în pofida campaniei ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare’, prin care Ministerul Educaţiei a organizat evenimente în fiecare judeţ, cu participarea tuturor reprezentanţilor şcolilor, a unor experţi care să susţină din perspectivă medicală aceste întâlniri, organizate la nivel de secretar de stat, în pofida altor eforturi pe care le-am făcut, de circa o lună ritmul în care avansează vaccinarea personalului din învăţământ a scăzut foarte mult”, a afirmat ministrul.

Adauga un comentariu