Prima pagină » Actualitate » Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, chemat pentru a treia oară la audieri
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, chemat pentru a treia oară la audieri

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, chemat pentru a treia oară la audieri

29 iun. 2020, 10:31,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, chemat pentru a treia oară la audieri. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat luni, 29 iunie 2020, pentru a treia oară, la audieri, de către Comisiile economică şi de buget din Senat.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, chemat pentru a treia oară la raport

Tema audierii vizează „derularea Programului ÎMM Înveşt România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenţă 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020”.

Comisiile de specialitate din Senat l-au invitat pe 10 şi 15 iunie la audieri pe ministrul Cîţu, dar acesta nu a venit, motivând agenda încărcată

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a solicitat Biroului permanent al Senatului să-l informeze pe premierul Ludovic Orban că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Cristian Valeriu Păun, au lipsit de la şedinţele comisiilor de specialitate ale Senatului, unde au fost invitaţi.

Data la care va fi audiat

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că va lua legătura telefonic cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a stabili o dată la care să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Camerei superioare a Parlamentului, anunţând că în caz contrar se va adresa printr-o scrisoare premierului Ludovic Orban.

„Am atras atenţia reprezentantului Guvernului prezent la discuţiile din Biroul permanent, domnul secretar Săpunaru, să-l informeze pe premierul Orban. Voi lua şi eu legătura cu ministrul de Finanţe, în aşa fel, prin dialog cu preşedintele Comisiei, să stabilească o dată la care poate fi audiat. (…) Dacă acest lucru nu va fi posibil, o să facem o scrisoare premierului Orban pentru a găsi, totuşi, formule de cooperare, în aşa fel încât, atunci când o comisie spune că cineva trebuie să fie prezent, să fie prezent”, a afirmat Cazanciuc, pe 22 iunie.

Ce se prelungește până la 25 octombrie

Ce se prelungește până la 25 octombrie. Florin Cîțu a făcut anunțul. Guvernul a făcut marele anunț pe care-l aștepta toată lumea. Starea de alertă ar putea fi prelungită pe 16 iunie 2020, dar până atunci ministrul Florin Cîțu, le-a dat vestea românilor. Executările și popririle vor fi suspendate până la 25 octombrie. Astfel toți cei care au avut executări silite sau popriri pe venituri, se mai pot bucura de banii integral fară să mai fie luați 33% sau 50% din salariu.

Inițial, executarea silită a datoriilor la buget a fost adoptată doar pentru perioada stării de urgență. Termenul vizat includea și o perioadă de 30 de zile după terminarea acesteia. Neachitarea nu va duce la aplicarea de dobânzi și penalități. Așadar, popririle și executările silite pentru companii, persoane fizice vor fi valabile până în 25 octombrie a anului curent.

„Măsurile economice le vom lua în ședința de Guvern. Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie.

În ceea ce privește popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie și, în același timp, și cu impozitul specific pentru a ajută și industria HoReCa.

Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a precizat Florin Cițu, ministrul Finanțelor Publice, într-o declarație de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`