Actualitate

Ministrul interimar Marcel Vela, apel la responsabilitate dedicat românilor: „Anul acesta, să fim solidari şi solitari”

Publicat: 21 dec. 2020
Ministrul Marcel Vela la Palatul Victoria
Ministrul Marcel Vela face un apel pentru sărbători. Acesta recomandă evitarea deplasărilor

Marcel Vela, ministru interimar de interne, a făcut un apel luni, 21 decembrie 2020, destinat românilor. Ministrul MAI recomanda evitarea deplasărilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Apelul este făcut în contextul actual pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Ministrul Vela susţine că este bucuros că imunizarea împotriva virusului Covid-19 devine realitate şi intrăm într-o nouă etapa a luptei cu pandemia ce a afectat întreaga planetă. Acesta face un apel către romani prin care le solicită mai multă responsabilitate pentru sănătatea lor, a celor dragi şi nu numai. Ar trebui evitate deplasările şi întâlnirile cu rudele, să fim solidari şi solitari pentru a petrece sărbătorile de anul viitor în siguranţă şi împreună, susţine ministrul Marcel Vela.

„Mă bucur că vaccinul devine realitate. Este o altă etapă a luptei cu această pandemie, care până la urmă va fi învinsă. Până atunci, vă rog să rămâneţi la fel de profesionişti ca până acum. Aş vrea ca şi cetăţenii să înţeleagă că trebuie să fie responsabili, pentru sănătatea lor şi a celor din jur. Vin sărbătorile de iarnă şi aş vrea ca oamenii să înţeleagă că este un motiv în plus să fie responsabili, să evite deplasările şi chiar şi întâlnirile cu cei mai apropiaţi. Anul acesta trebuie să fim solidari şi solitari, pentru ca la următoarele sărbători să fim împreună!”, a declarat Marcel Vela.

Premierul interimar Nicolae Ciuca, apel înainte de sărbători

Guvernul României reprezentant prin prim-ministrul interimar, Nicolae Ciuca, a făcut un nou apel către cetăţenii la început de săptămână, cu doar 4 zile înainte de sărbătorirea Crăciunului. Aşadar, acesta le solicită cetăţenilor români să respecte regulile de distanțare şi purtarea măştii de protecţie, astfel încât virusul să nu fie transmis.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă.

Mai este foarte puţin până când vom sărbători Ziua Naşterii Domnului şi ştiu cât este de greu pentru fiecare dintre noi să nu putem să petrecem această sărbătoare creştinească alături de cei dragi. Sunt o serie de restricţii şi limitări pe care trebuie să le respectăm şi îi îndemn pe toţi românii să le respecte, pentru că este doar un gest simplu de responsabilitate faţă de noi înşine, faţă de semenii noştri. Şi, de asemenea, fiecare dintre noi putem contribui la tot ceea ce înseamnă ansamblul acesta de măsuri luate, astfel încât să putem să finalizăm tot ceea ce am putut noi să identificăm ca măsuri pentru a putea fi cât mai eficienţi în campania de combatere a acestei pandemii”, a spus Nicolae Ciucă, premierul interimar al României.

Câte persoane vor avea voie să se adune la masa de Crăciun sau de Revelion?

Raluca Turcan menționează un mesaj subtil: Adio, petreceri de sărbători în acest an, acest lucru reieșind din ce a declarat recent. Prim vicepremierul României le recomandă românilor să se pândească între ei și să anunțe de urgență autoritățile, dacă organizează chefuri acasă și au oaspeți numeroși.

„Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, zice Raluca Turcan.

Raluca Turcan declară faptul că recomandarea făcută de ea este o practică des întâlnită în multe țări, dacă vecinii sesisează că legea este încălcată:

„Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc”, a spus Raluca Turcan.

Adauga un comentariu