National

Câte persoane vor avea voie să se adune la masa de Crăciun sau de Revelion? Vicepremierul Raluca Turcan spune care este limita

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte persoane vor avea voie să se adune la masa de Crăciun sau de Revelion Vicepremierul Raluca Turcan spune care este limita
Crăciunul sărbătorit în familie

Vicepremierul Raluca Turcan transmite mesaje subtile: Adio, petreceri de Revelion în acest an! Sau asta reiese din ce a declarat recent vicepremierul. Aceasta le recomandă românilor să se pândească între ei și să anunțe autoritățile, dacă organizează chefuri acasă și au oaspeți numeroși.

„Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, zice Raluca Turcan.

Raluca Turcan afirmă că recomandarea făcută de ea este o practică des întâlnită în multe țări, dacă vecinii sesisează că legea este încălcată: „Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc”, a spus vicepremierul.

Ludovic Orban: „Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra”

Nici Ludovic Orban nu se lasă mai prejos și are ceva de zis oamenilor care plănuiesc să se distreze de sărbători. Premierul le transmite să amâne „dorinţa de a se distra”. Mai mult, el a adăugat că oameni se pot caza la hotel de Revelion, însă nu vor avea voie să organizeze petreceri private.

„Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne”, a declarat recent Ludovic Orban.

Revelionul nu se anunță a fi unul fericit

În legătură cu Revelionul, Ludovic Orban a menționat că oamenii au dreptul de a se caza la hotel, însă nu au voie să organizeze petreceri.

„Petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a mai explicat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Pe noi ne interesează să oprim creșterea numărului de cazuri”

Luni, 9 noiembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul Guvernului este reducerea numărului de cazuri COVID-19 și a făcut un apel la români să nu lase „garda jos”.

„Obiectivul este să oprim creșterea numărului de cazuri. În acest sens, am și dispus aceste măsuri. Sigur, o dată ce oprim creșterea numărului de cazuri, există posibilitatea să intrăm pe un trend descendent în ceea ce privește numărul de infectări. Uitați-vă ce se întâmplă în toate țările europene! Vă aduc aminte că România a avut un set de măsuri anterior care a funcționat pe baza acestui sistem de indici, care a permis stăvilirea creșterii numărului de cazuri. România este pe locul 17 la nivel european ca număr de cazuri în ultimele 14 zile. Pe noi ne interesează să oprim creșterea numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu