Actualitate

Ministrul Ioana Mihăilă susține că responsabilii din Comitetul care monitorizau datele raportate COVID-19 vor fi anchetați disciplinar – VIDEO

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Ioana Mihăilă susține că responsabilii din Comitetul care monitorizau datele raportate COVID-19 vor fi anchetați disciplinar - VIDEO
Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este prezentă, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, la solicitarea PSD. Ioana Mihăilă susține că responsabilii din Comitetul care monitorizau datele raportate COVID-19 vor fi anchetați disciplinar.

„Ați întrebat de ce nu au fost evaluate periodic: tocmai în mandatul lui Vlad Voiculescu au fost evidențiate diferențele dintre cele două baze de date, diferențe după care așa cum ați văzut și în raport s-au accentuat în acele periaode în care valurile pandemice au fost mai importante.

Ați întrebat de intervențiile în baza de date din luna martie: acele modificări care au fost realizate după ce colegii mei au observat diferențele urmăreau tocmai asigurarea corectitudinii datelor prin chei de verificare la STS. Nu îngreunau raportarea. Au fost excluse foarte multe din câmpurile care erau greu de completat.

Ați întrebat de repsonsabilii din Ministerul Sănătății care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate: resposabilul e un  comitet numit în mandatul precedent numirii lui Vlad Voiculescu și vom lua toate măsurile  pentru cercetarea disciplinară a acestora”, a declarat Ioana Mihăilă în Parlament.

Miercurea trecută, Biroul permanent al Camerei a luat decizia de a o invita pe Ioana Mihăilă în plen, în urma unei solicitări făcute de deputaţii PSD.

Ioana Mihăilă s-a certat cu deputații PSD și a fost huiduită

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat, luni, în Parlament, raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, la solicitarea PSD.

„Am publicat deja ordinul care modifică fluxul din spatalele covid și care va permite accesul pacienților non-CIOVID. Vorbiți de banii din CA, dar ați avut în ultimii 10 ani 3 miniștri anchetați și condamnați pentrr corupție. Nu vom începe o vânătoare a vinovaților, dar avem la îndemână informațiile pentru a face ce am început.

Avem încă o dată dovada că sistemul are sincope și că reforma este necesară.. Se pare că adevărul deranjează”, a spus în încheiere Ioana Mihăilă, în timp ce deputații din opoziție, PSD și AUR, o huiduiau.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este prezentă, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, la solicitarea PSD.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Laurenţiu Leoreanu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 195 de deputaţi.

Miercurea trecută, Biroul permanent al Camerei a luat decizia de a o invita pe Ioana Mihăilă în plen, în urma unei solicitări făcute de deputaţii PSD.

Tema de dezbatere este „Prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificare a diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

Adauga un comentariu