National

Ministrul Muncii a fost criticat de premierul Nicolae Ciucă. Marius Budăi răspunde acuzațiilor: „Nu cred că trebuie să fim orgolioși”

Publicat: 31 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ministrul Muncii a fost criticat de premierul Nicolae Ciucă. Marius Budăi răspunde acuzațiilor Nu cred că trebuie să fim orgolioși
Marius Budăi răspunde acuzațiilor: „Nu cred că trebuie să fim orgolioși"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, miercuri seara, la România TV, despre creșterea pensiilor și salariilor pe care a anunțat-o de la pupitrul PSD și a răspuns criticilor care i-au fost aduse, ulterior, de lideri PNL, inclusiv de premierul Nicolae Ciucă.

Marius Budăi a transmis că nu se ceartă atunci când vine vorba despre români. Acesta susține că PSD a luat decizia să propună, urmează să meargă la coaliție, apoi va fi luată o hotărâre în acest sens.

Marius Budăi: „Ca să fie un dialog, trebuie să ai niște propuneri”

Ministrul Muncii nu a comentat pe subiectul unei remanieri la adresa lui și consideră că nu trebuie să fie orgolioși, doarece nu a propus singur aceste schimbări, ci cu acceptul conducerii.

„Nu ne certăm pe nimic atunci când vorbim despre români. Măsurile pentru economie implementate de acest guvern sunt la 6 la sută din PIB.

PSD a luat decizia să propună, toate vor merge în coaliție. Vom merge în coaliție cu cifre, cu ce spune Comisia de Prognoză. Am spus că vom propune o majorare a pensiilor cu 10 la sută. Vorbim de intrarea în plată de la 1 ianuarie 2023. Acestea sunt propunerile la care am lucrat, mergem în coaliție și acolo vom lua deciziile.

Nu comentez faptul că mi s-a cerut remanierea. Nu cred că trebuie să fim orgolioși, nu am ieșit de capul meu, ci cu acceptul conducerii.

Ca să fie un dialog, trebuie să ai niște propuneri. Discuțiile în coaliție nu sunt pe bază de negocieri atunci când vorbim de români. Discutăm pe cifre, nu pe altceva. Noi vom explica și se va lua decizia”, a spus Marius Budăi.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe ministrul Marius Budăi

Nicolae Ciucă l-a criticat dur pe ministrul Marius Budăi, după ce ministrul Muncii și Protecției Sociale a făcut declarații despre creșterea salariului minim pe economie și creșterea pensiei minime, în România.

„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă”, a transmis astăzi Marius Budăi, ministrul Muncii.

Comentarii
  • Chiar nu iti este rusine sa minti pensionarii? Cu ce drept vii pe Sticla si spui ca PSD propune 10%crestere a punctului de pensie? Aplica legea voastra de majorare cu 40% si legea indecsarii anuale cu indicile de inflatie si nu va mai bateti joc de Seniori pentru ca datorita sacrificiilor lor aveti acum ce fura, sa va fie rusine dati bani la bugetari si de pensionari va bateti joc.

Adauga un comentariu