National

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, despre campania de vaccinare din România: „Am discutat despre soluții posibile pe mediul rural”

Publicat: 26 oct. 2021
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

Se caută şi alte soluţii pentru a creşte numărul românilor vaccinaţi. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat în exclusivitate pentru News Hour with CNN că miza, în acest moment, este stimularea imunizării în mediul rural.

Ministrul Cseke Attila a menţionat necesitatea implicării celor cu funcţie şi statut social dintr-o comunitate, cum ar fi primarii, medicii sau preoţii.

„Am discutat despre soluții posibile pe mediul rural. Aici trebuiesc organizate campanii de vaccinare cu echipe mobile. Am vorbit foarte mult de necesitatea de implicare din partea celor care au anumită funcție sau anumit statut social. Vorbim despre primarul care este alesul comunității, despre preot, despre pedagog, despre un medic de familie. Oameni care sunt respectați în comunitate.”, a declarat Cseke Attila în exclusivitate la News Hour with CNN.

Cozi uriașe la maratonul vaccinării. Aproape 130.000 de români s-au imunizat în 24 de ore

Peste 150.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea,110.033 au fost imunizate cu prima doză.

150.639 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.621.326 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.041.920 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 759.661 de persoane au făcut și doza a treia.

Medicul Vasile Rădulescu explică de ce vaccinul anti COVID-19 nu îţi poate face rău

Vasile Rădulescu consideră că tot ce s-a spus în spaţiul public, în special pe reţelele de socializare, cum că vaccinul ar face rău pe termen lung sunt doar inepţii. Medicul vorbeşte despre faptul că tehnologia ARN nu îţi poate modifica ADN-ul

”Circulă încă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemii (leucemia este tot un cancer, al sângelui, dar am pus separat ca să existe conştientizare a termenilor). Asta la tehnologiile ARNm, pentru că ADN modificat, pentru că genetică, pentru că bau bau. Nu există aşa ceva”, a scris, marţi, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Potrivit acestuia, ”ARN mesajer îşi face treaba lui, apoi este dezintegrat de corp şi la revedere”.

”Nu are cum să schimbe ADN-ul, nu are cum să dea reacţii la 500 de ani de la administrare”, a mai transmis medicul.

Acesta recunosşte că şi atitudinile unor medici creează confuzie în rândul oamenilor şi cere coerenţă şi respectarea ghidurilor şi recomandărilor oficiale.

”Dacă unul îţi zice ceva şi altul altceva, automat ai o nebuloasă în cap şi intri în standby”, a mai afirmat medicul.

Adauga un comentariu