Actualitate

Ministrul Sănătății, despre deschiderea plajelor: „La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade”

Publicat: 26 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății despre deschiderea plajelor La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre deschiderea teraselor și despre situația din România în perioada următoare.

„Știm destul de sigur că vom redeschide terasele (…) La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată, știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârșitul acestei săptămâni (…) Păstrăm aceeași distanțare socială.

Avem acea distanță de un metru și jumătate care trebuie să existe și precauțiile care vizează suprafețele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecții. (…) De aceea, recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări (…) Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârșitul lunii iulie, august să avem o viață cvasinormală”, a spus Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu