National

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat când se poate reveni la starea de urgenţă

Publicat: 09 iul. 2020
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declaraţii despre parlamentarii care neagă coronavirusul
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declaraţii despre parlamentarii care neagă coronavirusul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat când se poate reveni la starea de urgenţă. Într-o declaraţie făcută la un post de televiziune, ministrul Sănătăţii a anunţat faptul că dacă în România se depăşeşte un anumit număr de infectări în 3-4 zile, atunci este necesară revenirea la starea de urgenţă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunţat când se poate reveni la starea de urgenţă

Conform declarațiilor făcute de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, România poate reveni la starea de urgenţă dacă numărul de persoane infectate ajunge la 10.000 de persoane într-un interval de 3-4 zile. Numărul trebuie să fie la nivel naţional. Totuşi, ministrul Sănătăţii a explicat faptul că România încă nu a depăşit primul val al pandemiei.

Nelu Tătaru i-a liniştit pe romani spunând că cele două zile de recorduri ale numărului de cazuri de infectări nu sunt necesare pentru reinstituirea stării de urgenţă pe teritoriul României. Totuşi, această stare poate fi restaurată atunci când va apărea o perioadă de transmitere accentuată sau dacă numărul de infectare se va dubla de la o zi la alta.

LEGEA CARANTINĂRII A FOST VOTATĂ. VEZI AICI CE PREVEDE

„În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat Tătaru.

Românii care continua să nu respecte regulile impuse, principalii vinovaţi de o posibilă transmitere accentuată

Tătaru a explicat că dacă oamenii vor continua să nu respecte regulile de distanțare fizică se poate ajunge la o transmitere comunitară accentuată a COVID-19.

„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”.

LEGEA CARANTINĂRII A FOST VOTATĂ. VEZI AICI CE PREVEDE

Nou record de infectări în România

Declaraţiile vin în contextul în care în România s-a stabilit un nou record al numărului de persoane infectate în 24 de ore. Conform Grupului de Comunicare Strategică, în România sunt 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 614 noi cazuri de coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste.

LEGEA CARANTINĂRII A FOST VOTATĂ. VEZI AICI CE PREVEDE

Comentarii
Adauga un comentariu