National

Ministrul Sorin Cîmpeanu, îngrijorat de incidența noii tulpini de COVID-19 asupra copiilor: „Îngrijorări există, nu au cum să nu existe”

Publicat: 16 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sorin Cîmpeanu îngrijorat de incidența noii tulpini de COVID-19 asupra copiilor Îngrijorări există nu au cum să nu existe
Sorin Mihai Cîmpeanu este un politician român, ministru al Educației în Guvernul Florin Cîțu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și prim-ministru interimar pentru 12 zile în noiembrie 2015.

Luni, 16 august, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat la B1Tv că, în acest moment, rămâne valabilă decizia potrivit căreia școlile vor începe la data de 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în clase și cu respectarea strictă a regulilor de protecție anti-COVID-19.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că rata mică de vaccinare în rândul adolescenților și tulpina Delta de coronavirus reprezintă motive de îngrijorare și, cu toate acestea, școala va începe pe 13 septembrie. Pe de altă parte, Cîmpeanu a lăudat faptul că multe cadre didactice s-au vaccinat.

„Îngrijorări există, nu au cum să nu existe, dar în acest moment există decizia deschiderii școlilor la 13 sepembrie, cu prezență fizică, coroborat cu prudență maximă și respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, de la purtarea măștii, distanța adecvată, respectarea regulilor de igienă și aerisirea spațiilor. Toate acestea sunt foarte importante pentru că ne ajută să ținem sub control epidemia.”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu este îngrijorat de incidența noii tulpini de COVID-19 asupra copiilor

Ministrul Educației spune că, în ciuda faptului că este îngrijorat de incidenșa noii tulpini de COVID-19 asupra celor de vârstă mai mică, este încrezător că personalul din învățământ rămâne în continuare ca mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată – 60%.

Noi date despre personalul vaccinat vor apărea în perioada 1 – 3 septembrie a adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Mai important: singurul act care poate pune capăt acestei prrioade de criză sanitară e vaccinarea. De ce spun că sunt încrezător că putem deschide școlile cu prezență fizică din 13 septembrie. deși suntem îngrijorați de incidența noii tulpini inclusiv asupra celor de vârstă mai mică? Pentru că personalul din învățământ rămâne în continuare ca mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată – 60%. În perioada 1-3 septembrie vom avea noi date cu privire la persoanlul vaccinat.”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Din perspectiva vaccinării elevilor, avem 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Puțini”

În ceea ce privește vaccinarea elevilor sunt 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Ministrul Educației este de părere că sunt foarte puțini, constituind doar 4% din numărul elevilor de această vârstă. În categoria 15 – 19 ani sunt 145.000 de tineri vaccinați, adică aproape 20%.

Din perspectiva vaccinării elevilor, avem 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Puțini. 4% din numărul elevilor de această vârstă. În categoria 15 – 19 ani sunt 145.000 de tineri vaccinați, adică aproape 20%.

Din perspectiva angajaților, suntem mai mult decât dublu mediei naționale, din perspectiva elevilor, suntem sub media națională și asta ne crează motive de îngrijorare”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu vrea să crească numărul orelor de educație fizică și sport în școli

La finalul săptămânii trecute, ministrul Educației a anunțat că vrea să crească numărul orelor de educație fizică și sport în școlile din România. De la o singură oră la două, în sistemul preuniversitar.

„Eu aș vrea să creștem de la o oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus Sorin Cîmpeanu. În prezent, planurile cadru prevăd deja câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, doar elevii de liceu au câte o singură oră de sport pe săptămână. În prezent, există câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu, potrivit planurilor-cadru în vigoare. Ministrul Educației vrea mai multe ore de sport pentru elevii de liceu.

Potrivit planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial, la disciplina Educație Fizică și Sport sunt alocate două ore pe săptămână. Pentru învățământul primar, situația este aceeași, deoarece elevii au în programă tot două ore pe săptămână. La liceu, majoritatea filierelor au câte o oră pe săptămână.

Adauga un comentariu