Actualitate

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu, despre elevul lovit de un dulap la şcoală: „Trebuie cercetat şi aplicate sancţiunile de rigoare”

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu despre elevul lovit de un dulap la şcoală Trebuie cercetat şi aplicate sancţiunile de rigoare
Ministrul a explicat că educația online adecvată nu se poate face fără conectivitate, echipamente și cunoștințe de predare online în cazul profesorilor, "lucruri care au lipsit"

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, a avut luni, 17 mai 2021, o reacţie vis a vis de incidentul în care un dulap a căzut peste un elev, în vârstă de 8 ani, în timp ce se afla în clasa de la Şcoala 206 din Bucureşti. Oficialul a caracterizat acest eveniment drept unul „absolut regretabil”. Mai mutl decât atât, ministrul a subliniat că trebuie să fie făcută o cercetare şi să se aplice sancţiunile de rigoare, astfel încât să nu se mai repede astfel de situaţii.

„Din păcate, există astfel de situaţii. Am luat legătura cu Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, elevul de 8 ani este pe secţia de neurochirurgie, i s-au făcut analizele, nu a fost nevoie de intervenţia AŢI, are o fractură de antebraţ şi se continuă investigaţiile, el fiind conştient. Este absolut regretabil acest incident, dar pot să vă garantez că la Spitalul ‘ Grigore Alexandrescu’ se află pe mâini bune”, a declarat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Mihai Cîmpeanu: „Dulapurile trebuie ancorate de pereţi”

Reprezentantul Guvernului a menţionat faptul că dulapurile din clase trebuie numaidecât să fie ancorate de pereţi.

„Evident că dulapurile în clasă trebuie să fie ancorate de pereţi. (…) Sunt 136.000 de clase în România, iar inspectoratele şcolare au obligaţia verificării lor. O să adresez aceste întrebări pertinente Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti care are obligaţia de a comunica înaintea ministrului Educaţiei”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că oamenii legii vor face o cercetare în acest caz.

„Dincolo de cercetarea internă pe care trebuie să o facă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, există o cercetare făcută de organele de Poliţie. Este obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie să fie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc astfel de lucruri de ordin administrativ, care, de multe ori, nu beneficiază de atenţia cuvenită, să se aplice sancţiunile de rigoare în aşa fel încât să nu se mai repede astfel de situaţii”, a transmis Cîmpeanu.

Un dulap a căzut peste un elev de la scoala 206 din Bucureşti

Reamintim faptul că un elev de la Şcoala 206 din Capitală a suferit un traumatism sever, luni, după ce un dulap a căzut peste el în sala de clasă, înainte de începerea cursurilor, a informat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Elevul a intrat în sala de clasă, iar învăţătoarea era în dreptul uşii. În acel moment, dulapul a căzut peste piciorul elevului”, a precizat ISMB.

Profesorii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la unitatea de învăţământ a sosit un echipaj medical.

Elevul era apatic, prezenta traumatisme craniene şi toracice, iar după acordarea primului ajutor a fost transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

2,6 milioane de elevi vor merge la școală, cu prezență fizică

Aproximativ 2,6 milioane de elevi vor merge la şcoală, cu prezenţă fizică, săptămâna aceasta, numărul acestora fiind cu aproximativ 200.000 de mai mare decât cel al elevilor care au făcut şcoală faţă în faţă săptămâna trecută. În acest context, ministrul Educaţiei afirmă că a cerut unităţilor de învăţământ să păstreze programul decalat, pentru a se evita astfel aglomeraţia din unităţile didactice.

„Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu duminică, într-o intervenţie telefonică, la Digi 24.

Adauga un comentariu