Actualitate

Ministrul Violeta Alexandru și ministrul Bogdan Aurescu, audiaţi în Comisii

Publicat: 04 mai 2020

Biroul permanent al Senatului a decis luni că miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violetă Alexandru, vor fi audiaţi joi în Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului, în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinătate în perioada pandemiei.

Vicepreşedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, a precizat că liberalii din Biroul permanent au votat în favoarea acestei audieri.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, audierea ministrului de Externe Bogdan Aurescu.

„Luni, 4 mai a.c., în cadrul Biroului Permanent al Senatului, voi propune audierea ministrului de Externe, domnul Bogdan Aurescu, în cadrul Comisiilor reunite pentru muncă, pentru politică externă şi afaceri europene referitor la măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinătate în perioada pandemiei”, a scris Cazanciuc, sâmbătă, pe Facebook.

Cazanciuc a mai scris pe Facebook că solidaritatea muncitorilor români care lucrează în străinătate trebuie să devină „o realitate”, iar statul român ar trebui să negocieze, prin acorduri cu alte ţări, condiţii mai bune pentru cei care aleg să muncească peste hotare.

„La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara ‘adoptivă'”, a afirmat Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept „suferinţele muncitorilor români”.

Adauga un comentariu