Titlurile zilei

Minunea care se repetă în fiecare an la marginea Iașului. Când se apropie de sat, inexplicabil se întâmplă asta. Localnicii povestesc în lacrimi despre puterea lui Dumnezeu 

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Minunea care se repetă în fiecare an la marginea Iașului. Când se apropie de sat inexplicabil se întâmplă asta. Localnicii povestesc în lacrimi despre puterea lui Dumnezeu 
Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni din Iași a adus ploaia la Ipatele

Locuitorii comunei Ipatele din Iași au avut parte de o adevărată minune Dumnezeiască. După ani de zile de disperare că în zona lor nu plouă și toate culturile erau în pericol, a venit minunea. Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni din Iași a readus ploaia

Minune pentru locuitorii comunei Ipatele din Iași. După ani de secetă ploaia a fost adusă chiar de Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Hadâmbu. Au trecut mai bine de 6 ani de la prima slujbă în urma căreia a început să plouă inexplicabil.

„Aici ploua foarte rar, uneori deloc. Problema asta era de mai mulți ani. Pământul era uscat, dădeai cu târnăcopul. Săracii oameni cultivau și ei ce puteau acolo și totul se usca. Hectare întregi de cereale erau distruse de secetă. Disperați de situație, am apelat la preot să facă slujbă de ploaie.  A venit starețul de la Mănăstirea Hadâmbu cu Icoana Maicii Domnului, icoana făcătoare de minuni și a ținut o slujbă în locul unde nu ploua. Toți cei care am fost acolo am rămas cu gura căscată. Nici bine nu s-a încheiat slujba și a început să plouă torențial. A fost o minune adevărată, de la Dumnezeu. A readus totul la viață! Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ce a făcut pentru noi”, a povestit Viorel, localnic din comuna Ipatele.

Minunea s-a repetat și în acest weekend la Ipatele, Iași

Localnicii povestesc că după aproape 6 ani de la prima slujbă, duminică 12 iunie 2022, când a avut loc din nou procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cerul a revărsat ploaia mult așteptată în localitatea Ipatele din județul Iași. Minunea, petrecută sub ochii a peste 500 de oameni, a avut loc în dreptul troiţei din incinta Pavilionului administrativ Ipatele, la finalul slujbelor închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

„Pentru prima dată icoana a fost adusă în anul 2015, atunci s-a produs minunea. În urma acesteia am ridicat și troița, iar de atunci an de an am făcut o tradiție. În jurul datei de 10 iunie icoana este adusă în comună pentru a se face rugăciunea, în faţa troiţei ce aminteşte de marea minune, în prezenţa Sfintei Icoane de pe Taborul Hadâmbului. Când Sfânta Icoană se află aproape de hotarul comunei Ipatele, apar primele picături de ploaie. Bunul Dumnezeu, prin rugăciunile Maicii Domnului, a slobozit cerul, astfel că din acel moment și pe parcursul săptămânii ce a urmat s-au înregistrat cantităţi de apă de până la 35 de litri pe metrul pătrat. Troiţa a fost sfinţită pe 12 iunie 2016 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în vremea slujirii ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.” a precizat, Costică Postârnac, cel care a ridicat troița.

Istoria icoanei făcătoare de minuni de la Hadâmbu

În perioada celor 30 de ani de părăsire a lăcașului monahal, icoana a stat închisă într-o ladă, în Sfântul Altar. Abia în anul 1990, aceasta a fost așezată în biserica mănăstirii, după noua sfințire a acesteia. În seara zilei de 22 ianuarie 2003, un incendiu puternic a izbucnit în Mănăstirea Hadâmbu, câteva zeci de chilii pierind în flăcări. În urma incendiului, întreaga clădire s-a transformat în scrum, precum și cărțile și obiectele bisericești adăpostite în aceasta, iar paraclisierul a murit și el. Doar icoana Maicii Domnului, numită făcătoare de minuni, a scăpat neatinsă de flăcări, fără a fi protejată în vreun fel aparte. În duminica Bobotezei anului 1992, pentru prima dată, ochiul drept al Maicii Domnului de la Hadâmbu a lăcrimat, iar mai apoi, în anul 1993, în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva, din umărul drept al Maicii Domnului au curs trei picături mari de mir.

În data de 22 februarie 1995 a curs mir din mitra Maicii Domnului, mir care a stat la vedere aproape două săptămâni. În vara și toamna anului 1998, icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni din Iași a vărsat mir din chipul Pruncului și din veșmintele Maicii Domnului. Acestea nu sunt singurele minuni de la Iași.

Comentarii
  • Ce inapoiati ? poate o turma de oi cu grave probleme la mansarda si o gasca de popi care ai calaresc in interes de afaceri !, carici pogonici ham ham miau miau , sa le faca doctorul de familie la toti bilet de internare la Psihiatrie

  • Regretabil. E dureros ca pot exista insi atat de prosti care cred si sustin ca o icoana – obiect – poate face minuni. Probabil la musulmani – care nu au icoane – rolul este preluat de pietre, sau alte obiecte sau lucruri.

  • Si acum as sfatui reporterii sa mearga in satul Hadimbu si sa intrebe sincer localnicii ce parere au ei despre calugarii de la manastirea aia si ce afaceri si minarii se invirt acolo si cum se comporta popii cu localnicii de pe acolo !, vorbesc serios si sincer , spun asta ca eu am vorbit cu diferiti localnici din Hadimbu in ocazii diferite si toti au o parere urita si prosta din experiente personale ori de prin sat la adresa popilor de acolo, uite de exemplu eu eram cu familia acolo si la copii li sa facut sete acolo, popi jmecheri au inchis fintinile si vind apa si alte produse la pret de restaurant, a intrat sotia sa intrebe de un pahar cu apa la magazinul bisericesc iar maicuta boss nervoasa si rastita a dato afara ca cica sa cumpere apa (nevastamea e blonda si vorbeste bland si timid), ia intrebati cite terenuri de ale oamenilor au acaparat pe acolo si cum dintrun loc de biserica au ocupat un deal intreg (obicei normal la ei ), asa se pling satenii din Hadimbu !

  • Dar inainte de asta au vazut prognoza meteo?Sigur ca nu.Poate gasim o icoana si pt.micsorarea preturilor si marirea salariilor…eventual care plange bani.

  • Umbla si aia cu panoul ala publicitar sa mai adune bani ca le trebuie barbosilor sa mai descarce si ei hormonii la un masaj thailandez

Adauga un comentariu