International

Miracolul de sub dărâmăturile cutremurului din Turcia! O fetiță de trei ani a fost salvată, după 65 de ore

Publicat: 02 nov. 2020
Pompierii salvează o fetiță de sub dărâmături
După ce Elif a fost salvată, pompierii au reușit să scoată la suprafață și o adolescentă de 14 ani, care a stat blocată sub dărâmături timp de 58 de ore.

O fetiță de trei ani a fost salvată, după ce a petrecut peste 65 de ore sub dărâmăturile cutremurului din Turcia. Salvatorii au găsit-o luni dimineața, 2 noiembrie, și au transportat-o, de urgență, la spital. De asemenea, eforturile de salvare continuă la alte nouă clădiri avariate, potrivit autorității turce pentru gestionarea dezastrelor și urgențelor (AFAD).

Vineri, 30 octombrie, a avut loc un seism cu magnitudinea de 6,6 pe scara Richter, în Marea Egee. Au fost puternic avariate peste 20 de clădiri din Izmir. Astfel, într-unul dintre blocurile prăbușite, a rămas blocată, alături de familia ei, micuța Elif. Fetița a fost salvată, după ce a stat mai bine de 65 de ore sub dărâmături.

”Am crezut că ar putea fi în spațiul dintre patul și sifonierul ei. Am mers în acea direcție și acolo am găsit-o întinsă pe spate. Am ridicat-o. Elif m-a ținut de deget până am dus-o la cortul de prim ajutor. I-am curățat fața de praf. Nu am pierdut niciun moment speranța de a o salva”, a povestit presei locale Anadolu, cu emoție în glas unul dintre pompierii care au salvat-o pe fetița de 3 ani.

La 23 de ore după cutremur, familia fetiței, mama, împreună cu doi gemeni de 10 ani și un băiat de 7 ani, au fost salvați. La scurt timp, băiatul a decedat în drumul spre spital.

După ce Elif a fost salvată, pompierii au reușit să scoată la suprafață și o adolescentă de 14 ani, care a stat blocată sub dărâmături timp de 58 de ore.

Până în prezent, peste 106 persoane blocate sub dărâmături au fost salvate, potrivit CNN.

Cutremurul a avut 196 de replici

Seismul s-a petrecut la o adâncime de 16,5 kilometri în districtul Seferihisar din Izmir, fiind urmat de 196 de replici. Mai mult, cutremurul s-a resimțit atât în insulele greceşti din Marea Egee, cât şi în oraşele turceşti din apropiere, inclusiv cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, la aproximativ 540 de kilometri spre nord, a precizat canalul TRT.

Izmir este al treilea oraş ca mărime din Turcia, după Istanbul şi Ankara şi are o populaţie de peste 4,3 milioane de locuitori.

Cutremurul a fost resimţit şi în Grecia. Aici, două persoane au fost ucise şi mai multe clădiri de pe Insula Samos au fost avariate. Au fost găsite îmbrățișate, sub ruine, două victime, de 15 și 17 ani, băiat și fată.





Adauga un comentariu