Local

Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp, foştii şefi ai Aeroportului Iaşi, solicită plata indemnizaţiilor până la finalul mandatului

Publicat: 07 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp foştii şefi ai Aeroportului Iaşi solicită plata indemnizaţiilor până la finalul mandatului
Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp solicită plata indemnizaţiilor pe întregul mandat

Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp solicită plata indemnizaţiilor pe întregul mandat. Foştilor şefi ai aerogării ieşene li s-a revocat mandatele, însă aceştia solicita în momentul de faţă să fie restituite toate sumele plătite celor doi de la începutul mandatului. Cel mai probabil aceştia vor merge în instanţă pentru a rezolva problema.

Ieseniii solicită plata indemnizaţiilor până la sfârşitul mandatului, pe lângă banii din urmă. Discutam de circa 15.000 lei din anul 2019 şi de componenta variabilă de anul trecut.

Membrii unui consiliu de administraţie sunt remuneraţi cu o indemnizaţie lunară pentru prestaţia lor de 2.500 de lei, în cazul Regiei Autonome Aeroportul Iaşi.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Iaşi au replicat solicitându-le celor doi să restituie toţi banii încasaţi din octombrie 2017, de când a fost instalat actualul Consiliu de Administraţie.

Schimbări la Aeroportul Iași în luna aprilie. Un fost director a fost revocat din CA

Proiectul legat de Aeroportul Iași prevedea încetarea mandatelor lui Mitică Rebegea și Gheorghe Carp din C.A. regiei aeroportuare. În acest caz era vorba de studiile celor două persoane, pe care cei din CA le consideră a nu fi superioare.

„Recunoașterea și echivalarea studiilor atât în țară, cât și în străinătate se fac pe baza unei metodologii-cadru, conform răspunsului de la Ministerul Educației. Comisia de selecție, numită prin Hotărârea Consiliului Județean, privind numirea membrilor în C.A. al Regiei Autonome Aeroportul lași, nu are competențe de echivalare a studiilor. Comisia de selecție a avut un mandat limitat, începând cu data de 1 martie 2017, de la constituire și demararea procedurii de selecție pentru desemnarea membrilor în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Aeroportul Iași, până la finalizarea acesteia”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Scandal de ani buni la Aeroportul Iași

Între cei care fac parte din CA de la Aeroportul Iași au fost conflicte mai vechi. În urmă cu câteva luni, a fost revocat și mandatul fostului director Cătălin Bulgariu. Plenul CJ Iași trebuia la acel moment să aprobe și revocarea mandatelor lui Mitică Rebegea și Gheorge Carp pentru ca solicitarea CA să fie avizată.

„Comisia Juridică de Ordine Publică constată în unanimitate că nu există niciun act doveditor de atestare a studiilor superioare de lungă durată pentru domnii Rebegea Mitică și Carp Gheorghe. În baza adreselor analizate nu este niciun alt document la dispoziție la dosarul de selecție în care să se ateste studii superioare de lungă durată. Membrii Comisiei de selecție au selectat doi candidați, domnii Rebegea Mitică și Carp Gheorghe, care nu îndeplinesc condițiile de studii superioare de lungă durată. Membrii Comisiei Juridice și Ordine Publică solicită respectarea legii”, se mai arăta în proiectul de hotărâre.

Adauga un comentariu