Titlurile zilei

Cutremur la Consiliul Județean! Doi șefi cu salarii uriașe zboară din Aeroportul Iași. Apar primele schimbări în organigramele instituțiilor – LIVE VIDEO

Publicat: 28 apr. 2021
Ședință de Consiliu Județean în Sala Mare a Prefecturii Iași
Consiliul Județean Iași va discuta la viitoarea ședință ordinară despre noile organigrame de la instituțiile subordonate, printre acestea urmând a se regăsi și cea de la Aeroportul Iași, regie unde vor fi operate modificări importante

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi vor figura mai multe proiecte legate de organigramele instituțiilor subordonate. Schimbări importante vor avea loc la Aeroportul Iași, în structura Consiliului de Administrație

Consilierii județeni au fost convocați pentru ziua de miercuri, 28 aprilie 2021, începând cu ora 10:00, la Sala „Virgil Săhleanu” din cadrul Instituției Prefectului, la o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura 26 de proiecte de hotărâre. Printre proiectele ce vor fi discutate de plenul județului Iași se numără și avizarea unor organigrame de la instituțiile subordonate. În plus, pe ordinea de zi apare și un proiect legat de situația din Consiliul de Administrație (CA) de la Aeroportul Iași. În acest caz este vorba de încetarea mandatelor pentru doi dintre cei care fac parte din C.A. Cu o remunerație de circa 2.500 lei pe lună, Mitică Rebegea, fost șef al aerogării ieșene, și Gheorghe Carp, vor fi înlocuiți. R.A. Aeroportul Iași va pregăti un concurs prin care va numi alte persoane la vârf.

UPDATE: A început ședința de Consiliu Județean

Schimbări la Aeroportul Iași. Un fost director va fi revocat din CA

Proiectul legat de Aeroportul Iași prevede încetarea mandatelor lui Mitică Rebegea și Gheorghe Carp din C.A. regiei aeroportuare. În acest caz este vorba de studiile celor două persoane, pe care cei din CA le consideră a nu fi superioare.

„Recunoașterea și echivalarea studiilor atât în țară, cât și în străinătate se fac pe baza unei metodologii-cadru, conform răspunsului de la Ministerul Educației. Comisia de selecție, numită prin Hotărârea Consiliului Județean, privind numirea membrilor în C.A. al Regiei Autonome Aeroportul lași, nu are competențe de echivalare a studiilor. Comisia de selecție a avut un mandat limitat, începând cu data de 1 martie 2017, de la constituire și demararea procedurii de selecție pentru desemnarea membrilor în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Aeroportul Iași, până la finalizarea acesteia”, se arată în proiectul de hotărâre.

Scandal de ani buni la Aeroportul Iași

Între cei care fac parte din CA de la Aeroportul Iași au fost conflicte mai vechi. În urmă cu câteva luni, a fost revocat și mandatul fostului director Cătălin Bulgariu. Plenul CJ Iași va trebui să aprobe și revocarea mandatelor lui Mitică Rebegea și Gheorge Carp pentru ca solicitarea CA să fie avizată.

„Comisia Juridică de Ordine Publică constată în unanimitate că nu există niciun act doveditor de atestare a studiilor superioare de lungă durată pentru domnii Rebegea Mitică și Carp Gheorghe. În baza adreselor analizate nu este niciun alt document la dispoziție la dosarul de selecție în care să se ateste studii superioare de lungă durată. Membrii Comisiei de selecție au selectat doi candidați, domnii Rebegea Mitică și Carp Gheorghe, care nu îndeplinesc condițiile de studii superioare de lungă durată. Membrii Comisiei Juridice și Ordine Publică solicită respectarea legii”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Noile organigrame vor fi avizate de Consiliul Județean Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor mai figura și alte proiecte de hotărâre legate de unele organigrame ale instituțiilor subordonate. Primele discuții au fost inițiate încă de acum câteva săptămâni. Este vorba de noile organigrame de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași. De asemenea, consilierii județeni vor mai discuta și despre organigrama și statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” Iași. Aleșii județului vor mai analiza și organigrama de la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași. Vor mai fi analizate și organigramele de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” și de la Direcția Județeană de Pază și Ordine (DJPP) Iași.

Comentarii
  • Idioții dau afara niște profesioniști de clasa. Sunt ofițeri de Aviație, boilor. Câțu și alții nu au nici măcar liceul și conduc Rromanis! Sunteți niște scursuri naziste!

  • E ok sa se inoiasca CONSILIUL DE LA AEROPORT dar sa vezi ce lichele baga ANGHEL .DL DL. ALEXA sunt curios daca de la anul viitor noua organigrama de la AEROPORTUL IASI va fi cum ati promis CURATA FARE LICHELE FARA FCT. IN CARE SE FREACA MENTA IAR GENUL FAM. BALOTUL DE PAIE VOR ZBURA LA MUNCA NORMALA de jos .ASTEPTAM ,SPERAM SA VA TINETI DE CUVINT SA FACETI CURAT INTRE CELE CATEVA BURUIENI DE LA AEROPORT .Speram sa avem si o ancheta cu benzile din t3 de ce ,,,de cine,,,,si cine plateste .VA MULTUMIM .

  • Țara de nebuni. Oraș de curve. Labele sorosiste, fac ce vor. Cum sa nu fie o Academie de Aviație, superioară in învățământ. In primul rând, trebuie sa fii perfect sănătos. In al doilea rând, dai și text de inteligenta la admitere. In al treilea rând, trebuie sa fii normal la cap. Ești făcut ofițer. Tablagii securist de la CJ, se cred superiori fata de cei doi ofițeri. Mai boilor sorosisti, ați zburat vreodată ca pilot? Ați dirijat vreo aeronava, când ceata învăluie aeroportul și vizibilitatea este sub 500 de metri?!

  • Florin Ion s-a miorlăit că mai vrea să stea până la pensie ca să-și termine pensiunea, Ticu se plânge că nu-l vrea pe Șerbescu șef și că el ar fi cel de uns șef, Karacsony trage nădejde că pila ei o va pune director, singurii care nu se tem de nimic sunt Marian Matei lider de sindicat, bolnav de ficat, de la bere, prietenii știu de ce, moș futac Ghiga care mai are un pârț și leșină și Silviu o are mică, de la Achiziții care e idolul femeilor de peste 50 de ani din DGASPC .

  • Karacsoni are dosar penal la fel ca si Florin Ion, ce nadejdesa mai traga? Ce pila are de crede ca o sa ajunga director gen? Acus vine DNA-ul , numai sa bubuie in presa un caz de abuz si o sa stea toti pe scarile Parchetului. Usor-usor se pregateste cazul.

  • In organigrama de la DGASPC cand umblati? Ca au albit la flo.ci cat stau madamele pe scaune si isi fac interesele. O sa va ajunga lacrimile copilasilor, leprelor. Alexe se plimba de brat cu Florin Ion si totul pare bine si frumos. Normal ca la vizite anuntate, cum sa fie altfel….

Adauga un comentariu