National

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț anunță că se va vaccina împotriva COVID-19

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mitropolitul Clujului ÎPS Andrei Andreicuț anunță că se va vaccina împotriva COVID-19
Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț susține campania de vaccinare în România

După ce ÎPS Calinic, ierarh argeșean a anunţat că s-a vaccinat împotriva COVID-19, un alt oficial al BOR a anunţat că se va vaccina. Vorbim despre mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț. Acesta a anunţat, printr-un mesaj video faptul că îi îndeamnă pe credincioşi să se vaccineze şi că el însuşi se va vaccina.

De altfel, el anunţă că incă nu s-a vaccinat dar acest lucru s-a datorat faptului că a fost bolnav de COVID-19 și a trebuit să asculte sfatul medicilor.

ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului se va vaccina împotriva COVID-19

Într-un anunţ postat, mitropolitul Clujului a declarat că se vaccinează. ÎPS Andrei Andreicuț  a menţionat faptul că patriarhia pe care o reprezintă a dat un semnal în acest sens chiar din momentul în care a început campania de vaccinare. De altfel, acesta explică faptul că nu s-a vaccinat incă pentru că a trecut prin boală dar că va face vaccinul în momentul în care medicii îşi vor da acordul:

”Eu cred că în mod special enoriașii îl întreabă pe preotul lor duhovnic ce să facă. Patriarhia noastră a dat un comunicat atunci, chiar când s-a început vaccinarea. S-a precizat acolo că vaccinarea este un drept al nostru al tuturor, nu este o obligație. Așa că îi sfătuim pe credincioși să facă ceea ce li se pare lor mai bine, dar să aibă grijă de sănătatea lor.

Eu nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Îmi veți zice de ce nu am făcut-o până acum? Nu am făcut-o pentru că am trecut prin COVID. Am stat 10 zile în spital. Eu ascult de sfatul medicilor. Atenție! Încă mai am anticorpi și parcă așa trebuie ca vaccinarea să fie la un moment potrivit, după câtăva vreme de ieșirea din spital. Eu nu m-am simțit rău nici atunci când m-au internat. Singurul lucru care mă necăjesc era o oboseală cruntă, dar acum mă simt bine”, a declarat ÎPS Andrei.

Nu este primul mesaj pro-vaccinare din partea BOR

Din cadrul Bisericii Ortodoxe Române au mai venit mesaje pro-vaccinare. Vorbim despre ÎPS Clinic care a declarat că el s-a vaccinat şi îi îndeamnă pe toţi credincioșii să facă la fel. Acesta a dat exemplu Israelului care are un popor destul de reticient dar care s-a vaccinat în masă:

„Da, m-am vaccinat și mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul israel, să știți… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toți, domnule. Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca mânecare, ca exemplu. La noi, prea puțini s-au vaccinat”, a spus ÎPS Calinic.

În campania de vaccinare pot fi cooptaţi şi maneliştii

În altă ordine de idei, Guvernul României caută să extindă campania de vaccinare. Din această perspectivă, tot mai multe voci din Guvern, împreună cu Valeriu Gheorghiță, responsabilul cu vaccinarea în România, a anunţat că s-a gândit să apeleze la manelişti pentru a promova campania aflată în curs de desfășurare în țară.

De altfel, statul a început şi crearea unor centre drivein unde şoferii se pot vaccina fără programare iar medicii de familie vor fi cooptaţi în campanie începând cu data de 4 mai. Menţionăm faptul că până la momentul scrierii, pe teritoriul României s-au vaccinat peste 5 milioane de oameni dintre care peste 1.8 milioane au primit ambele doze de vaccin.

Adauga un comentariu