Prima pagină » Lifestyle » Casa si gradina » Mobilă bucătărie pe colț. Cum organizăm acest spațiu într-un mod cât mai funcțional
Mobilă bucătărie pe colț. Cum organizăm acest spațiu într-un mod cât mai funcțional

Mobilă bucătărie pe colț. Cum organizăm acest spațiu într-un mod cât mai funcțional

22 sept. 2023, 10:49,
BZI.ro, în Lifestyle

Dacă aveți amplasat un corp de mobilă bucătărie pe colț, v-ați putea confrunta cu anumite probleme legate de lipsa de practicitate. Ceea ce ar putea funcționa pentru un anumit corp de bucătărie, nu funcționează mereu pentru toate. Am adunat câteva soluții pentru a transforma acest tip de mobilă într-un spațiu practic și estetic.

În continuare, veți găsi câteva idei pentru a vă ajuta cu depozitarea și folosirea la mximum a spațiului oferit de mobilă bucătărie pe colț.

Eficientizarea spațiului din mobila de bucătărie pe colț

Mobila bucătărie pe colț ne poate îngreuna utilizarea eficientă a spațiului respectiv. Astfel, ne putem trezi că depozităm în acest spațiu articolele pe care preferăm să nu le folosim prea des, deoarece sunt puse în sertare sau pe rafturi incomode care sfârșesc mereu într-o dezordine. De obicei, accesul la produsele depozitate în acest corp de mobilă este greoi. Din acest motiv, cel mai bine este să le folosiți pentru a pune ustensile sau veselă pe care le folosiți mai rar, mai degrabă decât cele de care aveți nevoie în fiecare zi. Articolele mai mici care sunt utilizate frecvent împreună pot fi, de asemenea, puse într-un recipient din dulapul din colț.

Accesul la spațiul din interiorul dulapului ar putea fi ușurat prin diverse soluții care ne ajută să depozităm lucrurile într-un mod practic. O altă variantă este să optați pentru sertare speciale pentru dulapurile din colț.
Alegeți cu atenție ușile dulapurilor. Evitați să faceți ușile dulapului din bucătărie prea înguste. Acest lucru va face accesul la produsele de pe rafturi și mai dificile. Ușile mai largi cu balamalele de 180 de grade vă vor permite să deschideți compet ușa. O altă soluție este să instalați uși pliante în care ambele uși se deschid pe aceeași parte. Acest lucru este util în special în cazul în care spațiul este unul larg. Dacă spațiul este limitat pe ambele părți ale colțului, puteți renunța la uși și folosi interiorul ca rafturi deschise.

Soluții pentru minimizarea dezordinii din acest spațiu

Dacă ești în pană de idei, ai putea să regândești complet spațiul. Transformă-l într-o stație de cafea sau aranjându-l într-un spațiu pur estetic, pentru a fi plăcut ochiului. Atunci când montați mobilă bucătărie pe colț luați în considerare și dacă zona poate fi folosită pentru a pune un cuptor cu microunde sau alte electrocasnice. Doar pentru că este un corp de mobilă pe colț, nu înseamnă că trebuie să aibă neapărat scop de dulap! Dacă acest corp de bucătărie este poziționat jos, puteți adăuga coșuri de reciclare selectivă care pot fi rotite. Dacă nu puteți schimba structura dulapului, puteți ascunde coșurile de reciclare acolo. Coșurile rotative vă vor permite să aveți acces ușor, păstrându-le în același timp ferite vederii.

Astfel, pentru a profita la maximum de mobila bucătărie pe colț, vă recomandăm să alegeți cu grijă articolele pe care le veți depozita aici. Minimizați dezordinea din acest dulap. Căutați soluții speciale pentru acest spațiu, care să vă ajute să depozitați într-un mod cât mai practic obiectele. O altă idee ar fi să adăugați un suport tip carusel sau un coș magic special pentru dulapurile de colț. Alegeți cu atenție ușile dulapurilor pentru a avea acces cu ușurință în interiorul dulapului. Dacă acest corp de bucătărie este lipsit de practicitate în totalitate, i-ați putea da un scop estetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *