Stiri si curiozitati

Model de acatist pentru familie. Cum să te rogi pentru spor în casă și înțelegere cu cei dragi

Publicat: 25 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Model de acatist pentru familie. Cum să te rogi pentru spor în casă și înțelegere cu cei dragi
Acatistele pentru familie sunt de grabnic ajutor și se rostesc cu multă credință și smerenie.

Mulți credincioși vor să știe un model de acatist pentru familie. Spre deosebire de rugăciuni, care se rostesc în gând sau cu voce tare, acatistele sunt rugi scrise prin intermediul cărora creștinul mulțumește divinității și îi cere ajutorul. Acatistele pentru familie au o putere vindecătoare deosebită și sunt făcătoare de minuni dacă sunt rostite cu multă smerenie. Iată cum să te rogi pentru spor în casă și înțelegere cu cei dragi.

Model de acatist pentru familie

Acatistele rostite în anumite momente și după o rânduială anume au un efect tămăduitor deosebit și sunt de grabnic ajutor. La vreme de grea încercare trupească sau sufletească este bine să scriem acatiste pentru familie, pentru sănătate și pentru îndepărtarea relelor.

Dacă vrem să ne rugăm pentru cei din viața noastră, există un model de acatist pentru familie. Acatistele se citesc fie dimineața, înaintea slujbei Sfintei Liturghii, fie seara, după slujba Vecerniei.

Există câteva reguli de scriere a unui acatist pentru familie. Mai întâi se scrie data redactării acestuia în dreapta sus apoi se scrie titlul acatist, urmat de numărul de zile pentru care se dorește citirea acatistului. De asemenea, se va preciza cui se adresează acatistul, în acest caz pentru cei din familie, menționând prenumele.

Spre încheiere, se va scrie „Mulțumim Domnului pentru toate cele dăruite și ne rugăm pentru…”, urmând a fi trecute nevoile și dorințele persoanei care redactează acatistul.

Acatiste puternice pentru ocrotirea celor dragi

Dacă vrem să ne rugăm pentru familie, pentru armonie și spor în casă și pentru izbăvirea de boli trupești sau sufletești putem citi acatistul pentru sănătatea copiilor.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele): miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău. Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului. Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale. Amin”.

La vreme de deznădejde, disperare și neliniște sufletească este bine să citim acatistul pentru iertarea păcatelor.

,,Prea Sfântă Treime, sufletul meu strigă la Tine să mă ajuţi în a învăţa să iert şi să primesc iertarea fără de care nu vom intra în iubire. Doar Tu vezi cât mă mint atunci când spun că am iertat şi că iubesc cu adevărat. Dar atâta timp cât ţin minte răul nu fac decât sa mă amăgesc. Prea Sfântă Treime primeşte rugăciunea mea şi slavă Ţie pentru toate.”

Acatistele pentru familie sunt de grabnic ajutor și se rostesc cu multă credință și smerenie. Acestea au un efect tămăduitor și îl ajută pe cel greu încercat de probleme și necazuri să își păstreze credința statornică. Acatistele reprezintă o cale de comunicare cu divinitatea și sunt făcătoare de minuni la vreme de întristare. Pentru a avea parte de armonie, spor în casă și înțelegere cu cei dragi, este bine să rostim cât mai des cu putință rugăciuni de liniștire, binecuvântare și de iertarea păcatelor.

Adauga un comentariu