Casa si gradina

Modele faianță baie în două culori? Cum poți mixa forme și culori de faianță pentru un efect modern

Publicat: 22 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Modele faianță baie în două culori Cum poți mixa forme și culori de faianță pentru un efect modern
Modelele de faianță de baie în două culori reprezintă o modalitate prin care poți da o notă avangardistă băii tale

Modelele de faianță de baie în două culori reprezintă o modalitate prin care poți da o notă avangardistă băii tale. Combinarea a două sau mai multe modele de faianță care se deosebesc prin culoare, formă sau stil adaugă originalitate și creează armonie. Dacă este bine gândit, aplicarea de două tipuri de faianță poate să se potrivească tuturor gusturilor motiv pentru care acest mix face parte dintre cele mai adaptabile tendințe în ceea ce privește designul băii.

Pentru a te ajuta să profiți de această tendință, am pregătit acest ghid despre cum să mixezi faianța din baie în două culori, respectând tendințele. Continuă să citești pentru a descoperi cele 3 moduri în care poți mixa și asorta faianța din baie.

Modele faianță baie în două culori? Mixarea diferitelor forme de faianță

Plăcile de faianță vin în toate formele și dimensiunile. De la cărămidă și hexagon la scoică sau mozaic, alegerea îți aparține în totalitate. Tendința care devine rapid cea mai populară este să mixezi plăci de formă diferită, dar care sunt în aceeași culoare, nuanță sau ton.

Indiferent dacă dorești să păstrezi lucrurile simple cu tonuri reci, albe, pasteluri și crem sau să fii îndrăzneț prin culori întunecate, vibrante sau cu modele, acest trend se potrivește multor gusturi și stiluri. Simplu, dar eficient, mixarea mai multor stiluri de plăci în aceeași culoare este cu adevărat inspirațională.

Accentuarea pereților sau a podelei

Alegerea unor plăci de faianță care să ofere un accent aparte pereților sau podelei este o altă modalitate de a mixa faianța, atrăgând atenția asupra unui punct central, și totodată creând echilibru. Chiar dacă această metodă presupune ca unele placi să fie mai evidențiate decât celălalte, nu înseamnă că al doilea (sau al treilea) tip de plăci trebuie să fie neapărat simplu.

Cea mai bună modalitate de a adopta această tendință este să alegi o alternativă simplă, care să fie subtilă, dar frumoasă în felul ei. Ai putea așeza plăci îndrăznețe cu modele pe podea, cum ar fi mozaicuri, hexagoane sau dantelă, în culori puternice și să le combini cu plăci mari în culori deschise pentru contrast. Dacă dorești să adaugi o notă sofisticată băii, de ce să nu te răsfeți cu niște plăci de porțelan cu efect de marmură combinate cu altele cu efect de beton.

Design colorat și îndrăzneț

Pentru cei care preferă să fie îndrăzneți, mixarea mai multor plăci de tip statement poate fi folosită cu succes, dacă este planificată corespunzător. Este important să fii selectiv în ceea ce privește culorile, modelele și finisajele pe care le alegi și să iei întotdeauna în considerare tonurile. Prin menținerea unui anumit ton, poți crea un spațiu de baie la modă, cu pereți și podea care emană substanță și stil. Poți mixa două plăci de porțelan drastic diferite, dar în aceeași nuanță, așezate într-un mod plăcut ochiului.

O altă modalitate de a îmbrățișă această tendință de modele faianță baie în două culori este să urmezi o anumită formă sau stil de plăci de faianță, și să creezi astfel un contrast între culori. Vizualizează galeria foto pentru a primi inspirație pentru planul de decorare a băii într-un stil modern.

Adauga un comentariu