Culinar

Moduri în care pot fi gătite icrele de pește pentru a obține delicii pline de savoare

Publicat: 07 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moduri în care pot fi gătite icrele de pește pentru a obține delicii pline de savoare
Icrele de biban alb au un gust blând și o textură cremoasă

Primăvara peştele este plin de icre, dar majoritatea oamenilor se feresc să le cumpere pentru că nu știu să le prepare. Icrele de peşte au fost savurate cel puțin din Egiptul Antic și au fost consumate frecvent în SUA până în secolul al XX-lea.

Cum pot fi integrate icrele de pește în rețete

Într-un comunicat de presă din 1941, de exemplu, Departamentul de Interne (Department of the Interior) al SUA încuraja americanii să consume icre de peşte.

„În toate țările civilizate”, se arată în comunicatul respectiv, „icrele anumitor peşti sunt recunoscute ca fiind de înaltă calitate și clasate printre cele mai valoroase produse piscicole.” La acea vreme, icrele de somon, nisiparniță, biban și hering erau toate conservate „pentru deliciul gurmanzilor americani”, conform aceluiași comunicat de presă. De asemenea, era promovat ca o sursă bună de proteină – la fel de bună ca peştele din care provine. Cu toate acestea, icrele sunt bogate în colesterol.

Icrele pot fi gătite într-o multitudine de moduri. Puteți experimenta cu diverse rețete pentru a vedea cum preferați să le savurați. De exemplu, puteți trece icrele de biban alb prin făină condimentată și să le prăjiți. Icrele mai închise la culoare ale bibanului cu dungi se pot trece prin mălai, iar apoi sotate în unt. Icrele de biban alb au un gust blând și o textură cremoasă, în timp ce icrele de biban în dungi au un gust mai puternic, mai asemănător cu icrele de ştiucă.

Dacă vă simțiți aventuroși, puteți prepara o știucă întreagă cu tot cu săculeții de icre și asezonată cu ierburi, lămâie și praz, la foc foarte mic, timp de minim 6 ore. Știuca este un pește incredibil de osos, și teoria spune că oasele mici aproape că se vor topi în urma expunerii îndelungate la căldură. Peștele, cât și icrele, vor fi suculente și pline de gusturi și arome.

Taramasalata, salată de icre grecească

Caviarul sunt de fapt ouăle de sturion care sunt sărate, cea mai ccumpa specialitate din icre. Bottarga (italian) sau boutargue (francez) este uneori numit caviarul omului sărac. Icrele de chefal sunt sărate, presate și uscate la soare. Pe vremuri, acestea erau vândute încapsulate în ceară, dar acum sunt mai degrabă ambalate în vid. La fel ca și alte icre procesate, bottarga/boutargue este disponibilă online. Poate fi tăiată subțire și servită pe pâine prăjită sau în salate, sau rasă și amestecată cu paste. Sicilienii pun felii de bottarga pe roșii coapte.

Taramasalata este o rețetă grecească și o opțiune de luat în considerare atunci când nu știi ce să faci cu icrele de pește sărate. Peștele preferat este chefalul, dar pentru că este greu de găsit, taramasalata este adesea făcută din icre de crap. Puteți face o pastă cremoasă folosind pâine înmuiată în lapte, ulei, suc de lămâie și iaurt, care va avea o nuanță frumoasă de roz pal.

Atât icrele proaspete, cât și cele sărate sunt integrate adeseori în rețetele de sushi. Dacă un meniu listează ceva cu uni, de exemplu, acelea sunt icre de arici de mare. Proaspete sau sărate, de un roșu aprins sau galben pal, icrele de pește sunt un deliciu culinar specific primăverii, astfel că nu ar trebui să ne grăbim să le refuzăm atunci când cumpărăm pește de la pescărie.

Adauga un comentariu