Coronavirus

Molecula naturală care ucide coronavirusul se găsește în ceapă sau mere

Publicat: 06 sept. 2020
Molecula naturală care ucide coronavirusul
Potrivit unui studiu recent, quercitina ar avea capacitatea de a opri replicarea SARS-CoV-2

Molecula naturală care ucide coronavirusul. Un studiu al cercetătorilor din Spania și Italia a descoperit un inhibitor al coronavirusului. Respectivul compus natural are capacitatea de a destabiliza replicarea temutului virus. Această moleculă se găsește în mere și ceapă.

A fost descoperită molecula naturală care ucide coronavirusul

Potrivit unui studiu recent, quercitina ar avea capacitatea de a opri replicarea SARS-CoV-2. Astfel, această moleculă naturală acţionează ca un inhibitor specific în cazul coronavirusului. Substanţa prezintă o acţiune destabilizatoare asupra 3CLpro. Iar aceasta este una dintre proteinele care stau la baza replicării agentului patogen. Toate acestea reies dintr-un studiu publicat recent într-o revistă de specialitate, scrie Il Messagero.

Descoperirea este prezentată în cadrul unui studiu demarat de Fundaţia spaniolă HNA. Aceste cercetări au fost făcute în colaborare cu Institutul de nanotehnologie al Consiliului Naţional de Cercetare, CNR-Nanotec din Cosenza. Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Internaţional de Macromolecule Biologice.

„Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu este aprobată ca medicament”, precizează Bruno Rizzuti.

Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum caperele, ceapă roșie, ridichi și mere. Molecula este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și anti-alergice.

Şi în Germania se cercetează intens

Pe de altă parte, un cercetător din Germania speră să poată înfrânge coronavirusul cu ajutorul unui derivat din drojdie. Michael Piontek îşi pune mari speranţe în celulele de drojdie.

„Aceasta e comoara noastră. În ea zace întregul nostru know how. Cu ajutorul ei se poate începe producţia oriunde în lume”, explică microbiologul în vârstă de 60 de ani.

„Comoara” sa este supravegheată în permanenţă cu ajutorul camerelor video şi a unui serviciu de pază. Piontek speră ca remediul său să ajungă în faza de a putea fi testat pe oameni. El a început deja după absolvirea studiilor cu cercetările pe bază de celule de drojdie. Compania pe care o conduce, Artes Biotechnology, a dezvoltat deja, folosind aceeaşi tehnologie, un vaccin contra Hepatitei B. Din aprilie, Piontek împreună cu cei 25 de angajaţi a săi lucrează la un vaccin anti-coronavirus. Cu ajutorul drojdiei, Artes poate produce o proteină care să genereze, la rândul ei, anticorpii necesari în combaterea CoVid-19.

Quercitina poate fi modificată pentru efecte mai puternice

Quercitina poate fi ușor modificată pentru a dezvolta o moleculă de sinteză și mai puternică, spun oamenii de știință. Rezultatele cercetărilor sunt prezentate într-un studiu demarat de o fundație spaniolă. Cercetarea a fost făcută în colaborare cu Institutul de nanotehnologie al Consiliului National de Cercetare, CNR-Nanotec din Cosenza. Datele despre molecula naturală care ucide coronavirusul au fost publicate în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice.

Adauga un comentariu