National

Moment cumplit la înmormântarea lui Radu, tânărul care a murit în vacanță în Grecia. Decizia cutremurătoare a părinților săi 

Publicat: 18 iul. 2022
Radu, tanarul mort in Grecia
Radu, tanarul mort in Grecia, a fost inmormantat

Tânărul în vârstă de 25 de ani care a murit înecat în apele mării din Grecia afost înmormântat duminică. Pentru că ar fi trebuit să fie ginere, la înmormântare au fost făcute tradiții de nuntă.

Sute de oameni, apropiați și prieteni, au mers la casa primarului din Amărăștii de Jos, acolo unde sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului a ajuns ieri .

Moment cumplit la înmormântarea lui Radu

Cu o săptămână în urmă, Radu Dinu, aflat în vacanță în Grecia alături de prieteni și logodnică, s-a aventurat în apele mării pentru a înota și nu a mai putut fi salvat. După cinci zile de căutări continue autoritățile grecești l-au găsit pe Radu fără suflare.

Mulți dintre tinerii prezenți, prieteni, colegi de serviciu sau chiar de facultate, au participat înainte de înhumare la un ritual de nuntă. Este un obicei păstrat în mai multe localități din Oltenia.

Radu Dinu nu era căsătorit. În memoria lui apropiații au cărat apă curată de la o fântână din comună, au rupt o creangă de brad și au împodobit-o. Cel mai probabil, potrivit tradiției, o vor lega de crucea de la cimitir.

Tânărul era angajat la o firmă de IT, unde a fost recrutat încă din primul an de facultate. Apropiații spun despre el că era o persoană muncitoare, ambițioasă, avea planuri mari, urma să se căsătorească cu logodnica sa.

Radu era singurul copil al primarului Constantin Dinu din Amărăștii de Jos.

Mesaje pline de regret pe pagina de Facebook a tânărului

Pe pagina sa de Facebook au început să apară mesajele emoționante din partea celor care l-au cunoscut pe Radu.

„Dumnezeu sa-i primească sufletul în împărăția Sa! Lacrimi, lacrimi, lacrimi..Sincere condoleanțe!”, „Sunt copleșită, cuvintele nu au nicio valoare sa va aline suferința! Dumnezeu sa vă dea putere să treceți cu bine prin necaz!”, „Durerea mare nemărginită, cuvintele sunt de prisos uneori viata este atit de nedreapta. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească drum lin către îngeri, Radule”, „Doamne nu mi vine sa cred Dumnezeu sa-l odihnească în pace, sincere condoleanțe Dumnezeu sa va de-a putere să treceți peste acest necaz”.

„Îmi este imposibil să accept că scriu aceste rânduri! Îți mulțumesc pentru tot prieten drag, OM BUN și altruist, sursă de inspirație și motivație în multe planuri (sportiv, alimentar, emoțional, stil de viață, drumeții etc.). Rămân cu tot ce am învățat de la tine și amintirea întâlnirii întâmplătoare chiar în ziua dinaintea plecării în vacanță, fericit și entuziasmat pentru prima ta vacanță în Grecia. Mulțumiri, respect și lumină veșnică!”

„Vei rămâne mereu o amintire frumoasă pentru mine, Radu! Vineri, 8 iulie, va rămâne o zi specială pentru mine. Ultima noastră alergare împreună. Odihnă veşnică, copil minunat!”

„Este foarte dureros pentru un părinte să-şi piardă copilul la o vârstă aşa fragedă. Eu am aflat vestea prin intermediul rețelelor de socializare şi am rămas șocat. Parcă ieri eram colegi de clasă, iar astăzi…nu mai este. Rămân în urmă amintirile…Odihnă veșnică, Dinu Radu! Iar noi, cei tineri, ar trebui să învăţăm ceva din toate acestea”.
Comentarii
 • Să îți fie RUSINE,a plecat un OM,copil, tânăr, dacă nu îți place știrea ignoră, dacă ști ce înseamnă, nimeni să nu treacă prin așa necaz, nici măcar tu

 • Să îți fie RUSINE, un OM a plecat,un copil, un tânăr, dacă nu îți place știrea ignoră dacă ști ce înseamnă???? Nimeni să nu treacă prin așa un necaz mare,

 • Dumnezeu să-l ierte pe Radu, de toate păcatele și multă putere să de-a Dumnezeu familiei, ca să treacă prin acest necaz.

 • Dumnezeu să-l ierte pe Radu de toate păcatele și să de-a Dumnezeu multă putere familiei, ca să depășească acest mare necaz.

 • Mai apare cate un adevărat „dobitoc” să comenteze,că a fost deranjat din cocina jegoasă în care trăiește. RIP RADU!

 • Condoleanțe familiei îndurerate Dumnezeu să vă dăruiască multă putere să puteți să treceți peste aceste clipe grele care v-au marcat pentru tot restul vieții.Tot cu toate acestea întîmplate fără voia dumneavoastră, cu trecerea timpului acea rană se va vindeca oarecum, Acum, dacă ne gândim la Suveranitatea Lui Dumnezeu, știm că nu se întâmplă nimic fără voia Lui pe pămînt! Și ca o mîngîiere pentru Părinți, să fiți siguri cu credință puternică în Dumnezeu, să credeți că la ziua învierii, Dumnezeu îl va lua în Raiul Său și vă veți bucura împreună toată Veșnicia, pentru că oricît am vrea să-i păstrăm cu noi pe ce-i dragi ai noștri, într-o zi tot ne despărțim și nu cunoaștem împrejurările!! Să trăim dar după legile Lui Dumnezeu cele nescrise! Să fim exemple vii pentru ce-i din jurul nostru.Cu harul și pacea Domnului Iisus și Dumnezeu care este mai presus de toate! El să vă binecuvânteze cu sănătate și putere să mergeți mai departe Amin!

 • Radu, a fost și este un înger. Înainte de a se naște, Dumnezeu l-a întrebat: vei veni la Mine când te voi chema? Radu, a zis,,da”. Deci, el a fost chemat la Bunul Dumnezeu. Odihnă și lumină veșnică! Părinților să le dea Dumnezeu putere.

 • Putere multa parintilor ,sa treaca cu bine peste aceasta tragedie,cuvintele sunt de presos,nimic si nimeni nu le va putea alina durerea.
  Dumnezeu sa l odihneasca in pace pe Radu!

 • asa plange lumea si cand moare cate un tanar care nu e fiu de primar?? asa l-a plans lumea si pe baiatu ala omorat de nenorocitu ala de mario iorgulescu?? Dobitocul asta cine stie ce s-a drogat in prima zi in care a ajuns in grecia si a facut el pe desteptul

 • Dumnezeu să-l odihnească în pace și pe părinți săi ajute și să le de-a putere să treacă prin acest necaz.domne ajută-i.🙏🙏🙏

 • Cum puteti sa va bateti joc de necazul si suferinta unor parinti ,poate nicinu il cunoasteti pe Radu si vorbiti cu atata rautate.Dumnezeu sail odihneasca ,si să mingaie sufletele si suferinta parintilor iar pe voi care vorbiti cu atata rautate sa va ierte bunul Dumnezeu.

Adauga un comentariu