Local

Moment important pentru Iași! AMD, celebra firmă americană, va deschide în curând un punct de lucru. Este vorba despre un centru de design

Publicat: 04 oct. 2021
Sediul AMD, cunoscuta companie americană
AMD va deschide în curând, la Iași, un centru de design unde va lucra o echipă de ingineri pentru a obține componente hardware și software

Una dintre cele mai cunoscute firme la nivel global își va deschide un punct de lucru la Iași. Producătorul american de procesoare AMD a anunțat că va deschide un nou Centru de Design în România. Laboratoarele vor fi situate în Iași, unde va fi angajată o echipă de ingineri care va lucra la noi inovații hardware și software

Vești bune pentru Iași. Una dintre cele mai cunoscute companii din lume va deschide un centru de design. Astfel, producătorul american de procesoare AMD a anunțat că va deschide un nou Centru de Design în România. Laboratoarele vor fi situate în Iași, unde va fi angajată o echipă de ingineri care va lucra la noi inovații hardware și software, care vor contribui la dezvoltarea noilor produse ale companiei din viitor. Acest centru este parte a strategiei companiei de a se dezvolta mai mult în Europa.

„Suntem încântați să ne extindem prezența în Europa odată cu deschiderea unui nou centru de design la Iași”, a declarat Steven Hesley, vicepreședinte al Silicon Design Engineering la AMD.

Americanii vor să se extindă în Europa, iar Iașul pare să fie un punct important pe hartă.

„Echipa noastră din România se va concentra asupra dezvoltărilor-cheie de proiectare pentru viitoarele arhitecturi ale procesoarelor și tehnologiilor AMD Infinity Fabric care vor ajuta la îmbunătățirea experiențelor de procesare ale viitoarelor produse”, a mai precizat Steven Hesley.

Ce vor să facă cei de la AMD în Iași

Compania americană este în plină dezvoltare. Astfel, AMD lucrează în prezent la dezvoltarea de noi procesoare care să înlocuiască în piață seria Ryzen 5000, bazată pe arhitectura Zen3. Sunt așteptate noi modele cu nuclee Zen3 și mai multă memorie integrată, care vor accelera comunicarea între nuclee printr-un Infinity Fabric îmbunătățit. Este posibil să asistăm în curând și la lansarea unei noi platforme pentru desktop, întrucât socket-ul AM4 începe să își atingă limitele.

Tot AMD lucrează de câțiva ani deja alături de Samsung pentru dezvoltarea de procesoare de mobil cu grafica Radeon bazată pe arhitectura RDNA2. Această arhitectură de cip grafic este folosită în prezent de către toate plăcile grafice de ultimă generație de la AMD, dar și de către Sony și Microsoft pentru dezvoltarea consolelor PlayStation 5 și Xbox Series. De curând, Valve a anunțat o nouă consolă portabilă bazată pe un chipset care integrează nuclee Zen2 și cip grafic RDNA2, numită „Steam Deck”.

Ce fac cei de la Advanced Micro Devices (AMD)

Advanced Micro Devices (AMD) este o companie americană multinațională de semiconductori cu sediul în Santa Clara, California, care dezvoltă procesoare de calculator și tehnologii conexe pentru piețele de afaceri și de consum. În timp ce inițial își fabrică propriile procesoare, compania și-a externalizat ulterior producția, o practică cunoscută sub numele de „going fabless”, după ce GlobalFoundries a fost  dezactivată în 2009. Principalele produse ale AMD includ microprocesoare, chipset-uri pentru plăci de bază, procesoare încorporate și procesoare grafice pentru servere, stații de lucru, calculatoare personale și aplicații de sistem încorporat. AMD a fost încorporat oficial de Jerry Sanders, împreună cu șapte dintre colegii săi de la Fairchild Semiconductor, la 1 mai 1969. Rămâne de văzut unde va fi deschis centrul de la Iași și câți ieșeni se vor angaja acolo.

Adauga un comentariu