Eveniment-Social

Moment important pentru profesorii din județul Iași! O nouă ediție a Galei Profesorului Anului 2023

Publicat: 03 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moment important pentru profesorii din județul Iași O nouă ediție a Galei Profesorului Anului 2023
În 2023, ONG-ul ”Teach for Romania” derulează cea de-a II-a ediție a Galei Profesorului Anului din mediul rural. Demersul are la bază faptul că, în România, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala. Tot 1 din 5 elevi nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, de două ori mai mulți decât în mediul urban. Mai mult decât atât, 6 din 10 copii din mediul rural au dificultăți de scris și citit la finalul ciclului primar

Debutul anului 2023 reprezintă un moment important pentru profesorii din județul Iași! Este programată o nouă ediție a Galei Profesorului Anului. În 2023, ONG-ul „Teach for Romania” derulează cea de-a II-a ediție a Galei dedicate dascălilor din mediul rural. Demersul are la bază faptul că, în România, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala. Tot 1 din 5 elevi nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, de două ori mai mulți decât în mediul urban. Mai mult decât atât, 6 din 10 copii din mediul rural au dificultăți de scris și citit la finalul ciclului primar

O nouă ediție a Galei Profesorului Anului 2023 și moment important pentru profesorii din județul Iași! În 2023, ONG-ul „Teach for Romania” derulează cea de-a II-a ediție a Galei dedicate dascălilor din mediul rural. Demersul are la bază faptul că, în România, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala. Tot 1 din 5 elevi nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, de două ori mai mulți decât în mediul urban. Mai mult decât atât, 6 din 10 copii din mediul rural au dificultăți de scris și citit la finalul ciclului primar.

Moment important pentru profesorii din județul Iași! O nouă ediție a Galei Profesorului Anului 2023

Mai departe, organizatorii arată că, cu toate acestea, există copii din mediul rural care reușesc să sfideze aceste statistici, copii care au parte de o educație de calitate mulțumită unor profesori, învățători, educatori și consilieri școlari profesioniști. Aceste cadre didactice trec peste numeroasele provocări inerente predării în mediul rural – de la naveta dificilă și zecile de ore pierdute pe drum în fiecare săptămână, la normele împărțite între 3 sau chiar 4 școli mici și până la nevoile diferite, mai mari, ale elevilor lor care depind uneori exclusiv de oamenii de la catedră pentru a-și găsi motivația și determinarea de a da o șansă educației.

Acești dascăli demonstrează că se pot obține rezultate excepționale și în condiții dificile, dar și că inechitatea poate fi adresată. Acești profesioniști merită să iasă din anonimat, iar efortul, dăruirea și perseverența lor merită să fie recunoscute. Înscrieri pentru nominalizărui se pot face de aici: https://bit.ly/gala-2023. Termenul limită de înscriere este 15 ianuarie 2023.

Ioana Diaconu predă de ani buni la o unitate educațională din mediul rural

Un cadru didactic din Iași, nominalizat la Gala Profesorului Anului 2022! Ioana Diaconu predă de ani buni la o unitate educațională din mediul rural. Aceasta este angajata Școlii Profesionale de Industrie Alimentară din comuna Țibana și a fost nominalizată la categoria „Implicare în comunitate”. Pe lângă alte exemple de activități, Ioana Diaconu a demarat, în toamna lui 2021, o campanie umanitară pentru copiii care provin din medii defavorizate. Aceasta a fost intitulată „Ajută un copil din Parohia Ţibana să înceapă şcoala”.

Ea predă limba şi literatura română la Școala Profesională de Industrie Alimentară din localitatea Ţibana, judeţul Iaşi. Mereu receptivă la nevoile elevilor, aceasta organizează şi ore de educaţie remedială. Munca şi efortul cadrului didactic constă în implicare, educaţie, pasiune şi sacrificiu pentru elevii ei şi şcoală.

Așadar, moment important pentru educația din Iași, la Gala Profesorului Anului.

Adauga un comentariu