International

Moment tragi-comic surprins într-o ţară din Africa. S-a rupt podul în timp ce oficialii îi făceau inaugurarea – VIDEO

Publicat: 07 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moment tragi-comic surprins într-o ţară din Africa. S-a rupt podul în timp ce oficialii îi făceau inaugurarea - VIDEO
Din cauza greutății celor aflați pe el, podul s-a rupt în două

S-a rupt podul în cel mai nepotrivit moment. Mai mulți oficiali dintr-o ţară din Africa, adunați la ceremonia de inaugurare a unui mic au experimentat pe pielea lor legea gravitației.

Micul pod avea menirea de a asigura localnicilor trecerea peste un râu în timpul sezonului ploios, undeva într-o zonă din Republica Democrată Congo.

S-a rupt podul sub picioarele oficialilor din Africa

În timp ce mai mulţi oficiali dintr-o ţară din Africa tăiau panglica unui mic pod, acesta a cedat şi s-a rupt sub picioarele lor. Având în vedere că cechiul pod improvizat se scufunda adesea în timpul inundațiilor din această țară centrafricană cu circa 90 de milioane de locuitori, autoritățile au decis să facă altul nou.

Astfel că, în ziua inaugurării, mai mulți oameni se aflau pe micul viaduct, cu o lățime sub 2 metri, unde, la unul dintre capete a fost întinsă o panglică roșie, care urma să fie tăiată de unul dintre oficiali. În timp ce aceştia se aflau pe pod, un alt grup de oameni s-a adunat jos, pentru a asista la inaugurare.

Din cauza greutății celor aflați pe el, podul s-a rupt în două, exact în momentul în care a fost tăiată panglica. În imaginile care au surprins incidentul, o femeie care ținea foarfeca este trasă peste marginea podului în timp ce acesta se prăbușea.

Alți oameni ce se aflau pe pod în acel moment, n-au fost la fel de norocoși. Imaginile ulterioare arătându-i cum încearcă să-și recapete echilibrul, cu ajutorul localnicilor.

Exceptând incidentul cu podul prăbuşit în momentul inaugurării, publicația iHarare precizează că politicienii africani s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin cele mai hilare lansări și inaugurări de utilități publice.

Spre exemplu, în anul 2018, fostul ministru de finanțe din Zimbabwe, Patrick Chinamasa, a făcut furori după ce a inaugurat o pubelă.

Iar într-un caz mai recent, un alt oficial african a stârnit hohote de râs pe rețelele de socializare după ce a tăiat panglica unui robinet.

Seceta a scos la iveală neregulile unui pod din Timiş

Într-o altă ordine de idei, amintim de un pericol iminent reprezentat de un pod din Timiş. Astfel îl denumesc autoritățile din localitatea Parța, podul din beton care nu a fost reabilitat niciodată din punct de vedere al structurii de rezistență. Construcţia acestuia a avut loc în anul 1955 – această dată fiind oferită cu aproximație de oficialii locali, pentru că nu există documentație specifică – iardupă atâta timp, a ajuns într-o stare avansată de degradare.

Cu toate acestea, Primăria Parța a precizat că a făcut în curs de şapte ani mai multe cereri către Consiliul Judeţean pentru a avea în vedere consolidarea podului, aducând la dosar numeroase expertize tehnice care au arătat starea avansată de degradare a construcţiei. Acum însă, seceta a scos în evidenţă cruntul adevăr, putându-se observa cu ochiul liber cum ambele picioare ale podului sunt extrem de degradate, iar apa a erodat structura de rezistenţă.

În această privință, autorităţile au menţionat că circulaţia nu va putea fi oprită, deoarece este un punct de acces destul de tranzitat, singurul lucru viabil rămânând doar restricţionarea în funcţie de tonaj. De asemenea, oficialii locali spun că s-ar putea organiza şi controale ale poliţiei pentru a se asigura că TIR-uri sau camioane nu trec podul. Totodată, autobuzele au fost înlocuite cu microbuze, pentru a nu pune viaţa călătorilor în pericol.

De altfel, într-un context asemănător, amintim că la începutul lunii iunie, o persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Şiret, din județul Neamț s-a prăbușit. Construcția fusese reabilitată în luna noiembrie 2021, iar în momentul prăbușirii pe acolo treceau un camion și o autoutilitară.

Acum însă, un incident s-a produc într-o țară din Africa, atunci când s-a rupt podul în timp ce oficialii îi făceau inaugurarea.

Adauga un comentariu