Local

Momente de panică la Aeroportul Iași. Sute de pasageri au plecat cu frică din aerogară. Un bărbat a fugit dintr-un focar de COVID direct către avion

Publicat: 01 mai 2020

Gest inconștient al unui bărbat surprins pe Aeroportul Internațional Iași. Un sucevean de 35 de ani a provocat spaimă printre cei care așteptau ieri să se îmbarce în avionul care-i ducea spre Eindhoven, la muncile agricole. Bărbatul a fugit dintr-un oraș aflat în plină carantină pentru a munci ca sezonier în străinătate. Suceveanul a fost prins însă de agenții de securitate din cadrul aerogării ieșene. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Alertă totală ieri în dreptul terminalelor de pasageri de la Aeroportul Internațional Iași. Pasagerii care așteptau la rând să se îmbarce pentru cursa de Eindhoven (Olanda) la cules de căpșuni au asistat la momente mai puțin plăcute. Printre cei care au vrut să plece de pe aeroportul ieșean tocmai în Olanda se afla și un bărbat din Suceava. Individul de 35 de ani este domiciliat în municipiul Suceava, oraș aflat în carantină totală din cauza pandemiei de COVID-19. Teoretic, nimeni din Suceava nu are voie să plece fără un motiv bine întemeiat de acolo.

Cu toate acestea, bărbatul a reușit să fenteze autoritățile sucevene cu o declarație pe proprie răspundere neconformă și să ajungă la Iași. Zborul spre Eindhoven a fost programat ieri la ora 11:45, la terminal fiind câteva zeci de persoane gata de îmbarcare. Bărbatul era printre ei, iar în momentul în care la punctul de frontieră a dat actul de identitate, a fost depistat.
La aeroport au ajuns forțele de ordine, dar și un echipaj medical. A fost evaluată starea de sănătate a acestuia, iar poliștiștii i-au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii fug din izolare direct în străinătate

Nu este primul caz de persoane care ies din izolare sau carantină pentru a pleca în străinătate la munci agricole. Săptămâna trecută, un alt bărbat, de 55 de ani, din Botoșani, a încercat să înșele vigilența autorităților. Bărbatul trebuia să stea în autoizolare la Botoșani câteva zile. Acesta nu a respectat însă izolarea acasă și a încercat să plece de la Aeroportul Internațional Iași către Germania, la Baden-Baden. A fost însă depistat de polițiștii de frontieră la controlul documentelor. Bărbatul s-a ales și el cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și a fost dus în carantină instituționalizată într-un centru din Botoșani.

Comentarii
  • Cursele din și către Olanda sunt interzise pînă pe 14 mai. Olanda face parte din zona rosie.In ultima ordonanță se specifică clar acest lucru.Articol fals?

  • Un om la 35 de ani nu este lasat sa munceasca.Sigur ca lipsa banilor ,fiind cinstit,l-a impins sa plece la munca.Nu toata lumea sta in palate si incaseaza salarii uriase,chirii pe case,etc.Daca va mai fi si amendat,oare nu va ajunge,la o situatie mult mai grea,care sa-l duca la gesturi extreme?

Adauga un comentariu