Actualitate

Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic: „Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine!“

Publicat: 09 mai 2024
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine
Doctorul Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic și a nosocomialelor

Doctorul Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic. Medicul a vorbit despre infecțiile nosocomiale din spitalele din România. Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari a spus că sunt în România sunt spitale în care de 7 ani nu a fost o infecție nosocomială.

Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic

Medicul Monica Pop a declarat că se face prea mult caz pe seama infecțiilor nosocomiale.

„Nici nu se pune problema de așa ceva. Mă deranjează foarte tare faptul că oamenii consideră așa. Toată lumea are vara infecții nosocomiale. Acest aspect îmbracă și o altă problemă: Faptul că bolnavii se descurajează. În momentul în care aud așa ceva nu mai merg la spitale, încep să nu mai aibă încredere. Nu este așa, vă rog să mă credeți“, a precizat Monica Pop.

Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari a precizat că nu se poate vorbi despre infectări în spital.

„Noi, de exemplu, avem un spital în care de 7 ani nu a fost o infecție nosocomială. Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine. În general, sigur că mai sunt cazuri de genul acesta peste tot în lume, dar în niciun caz de natura discuției. Îmi pare rău că se discută asemenea lucruri pentru că nu sunt reale. Oamenii trebuie să înțeleagă că spitalele din țara asta sunt serioase și nu se pune problema infectării din spital“, a menționat Monica Pop.

Medicul consideră că în România se vorbește prea mult despre infecțiile nosocomiale.

Concomitent cu mine, la fiecare tip de operație au fost câte 70 de pacienți internați. Niciunul nu a avut nimic. Nici măcar unul singur nu s-a infectat. Atunci, ne punem problema: Chiar așa vorbim despre infecțiile nosocomiale mai mult decât ar trebui?!”, a spus doctorul Monica Pop.

Doctorul Horia Roşianu: „I s-au infectat sondele din inimă!“

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu.

Comentarii
  • Dna. doctor, eu sunt iesean si am avut o asemenea infectie, a avut socrul meu si s-a stins si a avut un nas si a scapat. DIN PACATE ESTE VORBA DESPRE TREI SPITALE IESENE.

  • Stiu si eu pe cineva careia i s-a pus o proteza la genunche in spital de stat in perioada pandemiei si la citeva zile dupa opeatie a inceput sa-i curga din acel genunche luni de zile un lichid galbui .Mentionez era in perioada pandemiei si mergea regulat sa o curete in spital sau pe sectie sau in urgente fara sa o duca intr-o sala sterila .Deja femeia era asa de imuna in a efectua acea operatione de a o ,,CURATA DE ACEL LICHID si nu mai simtea nici o durere .Paralel binenteles i se administra antibiotice aduse din Italia .Si acuma operata de atitea ani simte ca si cum ar coace ceva acolo in genunche ca si o zbucnitura .
    Inainte de aceasta operatie a avut la celalat genunche tot operatie de proteza la un spital privat si nu a avut probleme .
    Imi pare rau sa spun dar mai cunosc o doamna cu aceasi problema dupa operatie a intimpinat aceasi infectie .S-a perindat din spital in spital in tara ,rezultatul aproape a ramas imobilizata la pat .Asa ca in pare rau sa o cotrazic pe doamna doctor asemenea infectii sint in spitale .Ce sa va mai spun ca si eu am lucrat in sanatate si cunosc .Acuma sint pensionara .Doresc sanatate de la bunul Dumnezeu tuturor bolnavilor indiferent de problemele lor de sanatate .

  • O contrazic pe doamna doctor dar și eu am ieșit cu stafilococ auriu in urma unei operații de fractura de calcaneu făcută în 2020 la spitalul universitar București . M-am chinuit de nu va puteți închipui . Toate spitalele au infecții ,și nu interesează pe nimeni , doar Dumnezeu ne protejează . Știu ce zic . Am lucrat in spital .

  • Nu este adevărat ceea ce spune doamna doctor. Sunt destule cazuri în care oamenii sunt infectați cu stafilococul auriu. Aici la Pitești s au întâmplat destule au murit oameni. Ne temem să ne internăm și să ne operăm.

  • ARE FOARTE MARE DREPTATE DNA DOCTOR . OAMENII SUNT SPERIATI SA MAI MEARGA IN SPITALE . FAC FOARTE MULT RAU SISTEMULUI SANITAR .

  • Doamna dr. Pop minte de îngheață apele! Chiar la Spitalul de oftalmologie pe care-l conduce exista infecții nosocomiale. Toate spitalele au așa ceva, era doar o excepție, un spital din la Brașov. La București e jale! Doamna Pop ar face bine să nu mai mintă!!!

Adauga un comentariu