Prima pagină » Local » Mormane de gunoaie, scoase dintr-un cartier din Iași. Nici muncitorilor nu le-a venit să creadă când au văzut ce au găsit – FOTO

Mormane de gunoaie, scoase dintr-un cartier din Iași. Nici muncitorilor nu le-a venit să creadă când au văzut ce au găsit – FOTO

15 mart. 2024, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan, în Local

Angajații de la Servicii Publice au ridicat mormane de gunoaie din cartierul Alexandru cel Bun din Iași. Muncitorii au găsit tot felul de lucruri aruncate pe spațiile verzi

În această perioadă, angajații de la Servicii Publice scot toate gardurile vii și reamenajează zonele dintre blocurile din Iași. Deși spațiile verzi erau îngrijite de localnici în unele locuri, muncitorii au avut de lucru pe o stradă din cartierul Alexandru cel Bun. Aceștia au scos tot felul de gunoaie la care nici nu se așteptau că ar putea fi acolo.

Mormane de gunoaie într-un cartier din Iași

Pe aleea Mușatini, din cartierul Alexandru cel Bun, angajații au început să reamenajeze spațiile verzi. Totuși, pe lângă vegetația care a crescut haotic, muncitorii au scos zeci de gunoaie, precum țevi de plastic, bucăți de beton, ambalaje, scutece, sârme, un pat de metal, oale și chiar o piscină gonflabilă. Toate acestea au fost lăsate de localnicii din zonă, care au transformat spațiul verde într-o groapă de gunoi.

„Am fost personal în teren pentru a vedea cum merg lucrările, iar în cartierul Alexandru cel Bun a fost puțin mai complicat. În zonele unde ar trebui să fie, normal, spații verzi și natură am scos numai gunoaie. Este incredibil ce pot să arunce sau să depoziteze oamenii. Am găsit un pat din metal, pus prin gardul de fier, foarte multe sârme, panouri metalice, o piscină gonflabilă, pitici de grădină, mormane din bucăți de beton, gunoaie. Unii oameni au tasat pământul, au făcut un fel de alei din resturi materiale.

Angajații noștri au avut mult de muncă pentru a scoate toate gunoaiele și mizeria de acolo. În mod normal, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple, ar trebui să apreciem fiecare centimetru de spațiu verde pe care îl avem în orașul nostru. Desigur că există și cazuri în care au îngrijit aceste zone, au plantat flori, au făcut curat, asta este de apreciat”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Spațiile verzi vor arăta complet diferit

După finalizarea lucrărilor, spațiile verzi dintre blocuri vor arăta complet diferit prin tot orașul. Proiectul este gândit pentru a se crea mici parcuri, cu bănci și gazon, unde localnicii se pot relaxa fără să trebuiască să meargă într-unul mai mare. În mod normal, conform Uniunii Europene, pentru fiecare locuitor trebuie să existe 26 mp de spațiu verde, dar în Iași sunt doar 19 mp în acest moment. Lucrările vor continua pe toată perioada de primăvară. Pentru acest proiect vor fi folosite și peste 30 de hectare de gazon rulou sau semințe.

Angajații de la Servicii Publice au ridicat toate mormanele de gunoaie găsite în cartierul Alexandru cel Bun din Iași.

Comentarii
 • Alexandru e un cartier plin de animale cu 2 picioare,lighioanele sunt foarte active, un cartier de mizerabili, bețivi, mutre de bulangii, curve, fetisoare tampite, prostalăi cu pet ul de bere în mână.
  Așa a fost mereu, pe timpul lui Nicolae Ceaușescu se știa a Alexandru este cartier muncitoresc cu nivel de civilizație foarte redus spre mediocru!
  Au rămas aceeași țărani tâmpiți care au venit la oraș la bloc în anii 1960-1970!
  Nicio evoluție!
  Dacă mutăm locuitorii în padurea Dobrovat aproape ca ei nici nu vor sesiza!

 • Adevarul ca lumea din ziua de azi, mai ales generatia adolescenti, e nesimtita rau! Daca mergi pe la diferite puncte de colectare a gunoiului, vezi in imprejurimi (~20 metrii) gunoaie cu gramada, aruncate de vaci, boi: sticle, pet-ri ambalaje, etc.

 • Estetic un mare plus!
  Unele blocuri au pana la strada mai putin de 4m, ce se va intampla cu praful?!

  Sa ma contrazica cineva daca gresesc dar intuiesc ca in unele zone nu o sa mai fie geamuri deschise iar gospodinele il vor adora pe Chirica.

  Spatiul verde trece din ,,patrimoniul” blocului ( a asociatiei) la cel a serviciilor publice? Vor uda ei gazonul? 😂😂😂 este o gluma de campanie, cred ..

 • Nu a fost niciodata in „patrimoniul” asociatiilor!! Doar nu i-a interesat pana acum de spatiul verde care este proprietatea Municipiului Iasi !! Cu balarii si cu copaci care stau sa cada pe noi !!!!

 • Dacia e parfum , pe langa Alexandru! Singurele blocuri care strica aspectul sant cele interminabile de la bulevard , niste dreptunghiuri cenusii , urâte, fara cap si coada! In rest e ok! Zona bisericii de pe str Vitejilor e wow!

 • PUTORILE DE LOCUITORI ! PUTORILOOOR !!! MOLDOVENILOR !

  – NEEDUCATI
  – NESIMTITI
  – BESINOSI
  – CACACIOSI
  – MIZERABILI
  – PARFUMATI AFARA ( in casa duhoare )
  – SCARBOSI
  – LENESI
  – PARSIVI
  – NEPASATORI
  – PUTORI
  – NEGOSPODARI
  – CUIBURI DE HOITURI
  – NESPALATI
  – LINGAI
  – NEATENTI
  – Asteapta sa vina PRIMARUL sa ii spele la cur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024