Actualitate

Moțiune simplă împotriva Violetei Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale

Publicat: 03 iun. 2020
Violeta Alexandru, huiduită şi ameninţată de un pensionar:
Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale

Cosmin Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

În urma discuțiilor liderilor de grup din Senat, s-a stabilit data de 9 iunie, ora 16:00, pentru dezbaterea moțiunii simple, a anunțat Robert Cazanciuc, noul preşedinte interimar al Senatului.

Acuzaţii lansate spre Ministerul Muncii, care ar fi amânat sau chiar nu ar fi plătit șomajul tehnic, promis angajaților, dar şi pentru situația lucrătorilor sezonieri din străinătate. Într-un bilanț prezentat de ministrul Violeta Alexandru se arată însă că în perioada stării de urgență s-a acordat sprijin pentru șomaj tehnic în cazul la peste un 1.000.100 de angajați și 140.000 de lucrători independenți.

Se are în vedere și prelungirea perioadei de acordare a peste 4.000 de indemnizații de creștere a copiilor. În cazul muncitorilor sezonieri, ministrul arată că i s-a atras atenția asupra clauzelor obligatorii care trebuie să fie cuprinse în contractele de muncă, având în vedere că mulţi dintre ei au încheiat contracte individual, nu cu agenții specializate. Până la 1 iunie trebuiau definitivate măsurile destinate pieței muncii, menite să susțină reluarea completă a activității.

 

Adauga un comentariu