Actualitate

Mucegaiul negru din baie te imbolnaveste. Iata cum il prevenim si cum scapam de el

Publicat: 24 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mucegaiul negru din baie te imbolnaveste. Iata cum il prevenim si cum scapam de el
Mucegaiul negru din baie te îmbolnăvește

Mucegaiul negru din baie te îmbolnăvește. Dezvoltarea mucegaiului în baie nu este doar o problemă estetică, ci și una de sănătate.

Mucegaiul poate începe cu o mică pată, devenind rapid un pericol pentru sănătate. Îndepărtarea mucegaiului negru poate fi simplu de făcut în cazul suprafeţelor mici. Însă în cazul răspândirii pe o suprafaţă mare, devine o problemă dificilă. Îndepărtând mucegaiul te poţi proteja atât pe tine, cât şi familia ta împotriva problemelor de sănătate.

Mucegaiul negru din baie te îmbolnăvește

În cele ce urmează vă prezentăm 4 metode eficiente cu ajutorul cărora puteți scăpa de mucegaiul negru.

1. Bicarbonat de sodiu şi înălbitor

Foloseşte apa caldă cu săpun şi bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta majoritatea mucegaiului. Bicarbonatul de sodiu este un agent de curăţare foarte bun. Încearcă această reţea simplă pentru a-ţi crea propriul produs de curăţat baia pe bază de bicarbonat de sodiu:

– o linguriţă de săpun lichid
– o ceaşcă de bicarbonat de sodiu
– câteva picături de ulei esenţial (citrice, rozmarin, levănţică, menta, eucalipt etc.)
– apă cât să formeze o pastă

Amestecă o soluţie din o parte înălbitor şi două părţi apa. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator.Pulverizează suprafaţa cu soluţia obţinuta şi aştepta să se usuce. Pulverizează a doua oară şi freacă suprafaţa cu o perie. Clăteşte şi repetă procesul atât cât este necesar pentru ca mucegaiul să dispară. Înlocuieşte calafatul sau pasta de ciment în cazul în care nu poţi scăpa de mucegai.

2. Oțetul te scapă de mucegai

Toarnă puţin oţet alb nediluat într-o sticlă cu pulverizator. Oţetul are o aciditate blândă, transformând suprafaţa pe care pătrunde într-un mediu neprimitor pentru mucegai. Nu dilua oţetul atunci când îl torni în sticla cu pulverizator. Ai nevoie de puterea sa absolută şi nu diminuată de apă. Pulverizează oţetul pe suprafeţele mucegăite şi aşteaptă o oră. În acest timp dacă este posibil, lasa aerul să iasă.

După o oră, şterge zona cu apa caldă şi usucă suprafaţa folosind un prosop. Şterge zonele predispuse la apariţia mucegaiului asigurându-te că le cureţi foarte bine. După ce ai îndepărtat oţetul, mirosul nu ar trebui să se mai simtă.

3. Mucegaiul negru din baie te îmbolnăvește. Scapă de el cu borax

Amestecă o ceaşcă de borax cu 3,7 litri de apă. Boraxul este un agent de curăţare natural şi, de asemenea, poate fi folosit ca insecticid natural. Are avantajele unui preţ accesibil, este disponibil şi este de efect. Îl poţi găsi în orice magazin alimentar la raftul cu produse pentru curăţat.

Aspiră orice spori de mucegai cu un aspirator care are filtru HEPA înainte de a curăţa. Acest lucru va diminua riscul de a răspândi sporii în jur împrăştiindu-i, în loc să-i elimine în totalitate. Atacă mucegaiul cu o perie folosind soluţia de borax.

Ai grijă cu soluţia de curăţat şi/sau în privinţa răspândirii sporilor de mucegai pe diferite suprafeţe. Nu vrei să-i oferi mucegaiului un nou loc (neperiat) pentru a se instala.

Şterge soluţia de borax şi aşteaptă să se usuce. Dacă îţi faci griji în privinţa recontaminarii, pulverizează puţin oţet în zona pentru a preveni apariţia altui focar.

4. Amoniac

Mucegaiul negru din baie te îmbolnăvește. Toarnă amoniacul într-o sticlă cu pulverizator şi stopeste suprafaţa cu mucegai. Freacă bine suprafaţa cu o perie pentru a asigura îndepărtarea completă a oricărei urme de mucegai. Aşteaptă o oră sau două. Lasa aerul să circule pe cât posibil deoarece mirosul de amoniac este foarte puternic şi neplăcut. Şterge suprafaţă după câteva ore.

Adauga un comentariu