Coronavirus

Municipiul Suceava și trei comune au intrat în șcenariul roșu

Publicat: 01 nov. 2020
SARS-CoV-2
Pandemia de coronavirus

Municipiul Suceava și trei comune intră în scenariul roșu, dar școlile din oraș vor fi în continuare deschise. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat duminică o serie de măsuri după ce în cele patru comunități a fost depășit pragul de trei persoane infectate la mia de locuitori. Municipiul Suceava și comunele Ipotești, Dornesti și Ilișesti intră în scenariul roșu. Asta înseamnă că toate restaurantele, cafenelele, cazinourile și instituțiile de spectacole vor fi închise începând de marți.

De asemenea, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice. În cele trei comune se vor închide și școlile, cursurile urmând să se facă doar online. În municipiul Suceava, însă, decizia privind cursurile școlare va fi luată luni.

„În ceea ce privește unitățile de învățământ din municipiul Suceava, ele vor funcționa luni, 02.11.2020, potrivit scenariului aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 58/30.10.2020, urmând a fi analizate propunerile consiliilor de administrație ale tuturor unităților de învățământ în cadrul unei ședințe extraordinare a comitetului județean, ce se va desfășura luni, 02.11.2020, ora 14”, au stabilit membrii Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență.

Atenție! COVID-19 debutează cu noi simptome: Tulburări digestive

În ultima perioadă, COVID-19 a suferit o serie de modificări în privința simptomelor. Astfel că, medicii sunt din ce în ce mai bulversați și arată că pierderea gustului și pierderea mirosului, semn clar de COVID-19 apar mult mai târziu, fiindcă inițial, pacienții dezvoltă simtome diferite de cele obișnuite, cum sunt tulburările digestive.

Informațiile recente, în ceea ce privește modul în care se manifestă infectarea pacienților cu noul coronavirus, arată că virusul dezvoltă simptome care de care mai diverse.

Noile simptome de COVID-19 sunt: tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree.

”Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienți.”, a spus Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase Timișoara, în exclusivitate la Antena 3.

Medicul Voichița Lăzureanu de la Timişoara a observat că tot mai mulți pacienți ajung la spital cu simptome diferite față de cele știute de medici până acum.

În acest fel, cei mai mulți dintre pacienți au avut cel puțin unul dintre simptomele esențiale: temperatură ridicată, tuse persistentă uscată, pierderea sau modificarea simțului mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație şi mai nou, tulburări digestive.

Tot ce trebuie să faceți, dacă aveți aceste simptome, este să vă izolați, apoi să luaţi legătura cu medicul de familie, sau apelaţi serviciul unic de urgență 112.

Simptome COVID 2020

Oamenii de ştiinţa lucrează intens, încă de la debutul pandemiei, pentru a vedea care sunt simptomele şi cum poate fi tratată infecţia cu COVID-19. În urma analizei multor pacienţi vindecaţi, au întocmit o listă cu simptome covid. Iată despre ce este vorba.

Listă cu simptome covid 2020

 • Febră. Debutează brusc şi cu o valoare mare de la început.
 • Dureri mari de cap.
 • Dureri în tot corpul.
 • Sinusuri dureroase. Conform declaraţiei lui Connor Reed, englez din Wuhan, sinusurile sale erau ”agonie pură”.
 • Presiune în urechi
 • Lipsa apetitului. Conform unui studiu efectuat pe un esantin de 138 de pacienţi vindecaţi, se pare că peste 35% dintre ei nu au avut poftă de mâncare în timpul bolii.
 • Usturime în zona ochilor.
 • Usturime în piept şi tuse seacă. Iată ce a spus despre usturime unul dintre pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess: ”Am avut, acum câţiva ani, bronşită, iar acum a fost mai uşor: fără frisoane, fără dureri musculare. Respir bine, nu am nasul înfundat. Mă strânge pieptul şi am crize de tuse”.

Ce simt bolnavii de coronavirus

 • Senzaţie de sufocare.
 • Senzaţie de leşin
 • Sunet ca de punga mototolită din plămâni
 • Stare de oboseală
 • Senzaţie de jet leg. Te simţi ca şi cum ai fi afectat de schimbarea fusului orar. Ai o senzaţie de oboseală nu prea accentuată, dar eşti debusolat, parcă defazat.Adauga un comentariu