Prima pagină » Culinar » Murături asortate la butoi. Ce să faci ca legumele să fie suficient de condimentate și extrem de gustoase

Murături asortate la butoi. Ce să faci ca legumele să fie suficient de condimentate și extrem de gustoase

12 iul. 2022, 12:46,
în Culinar

Murăturile asortate la butoi din castraveți și roșii este o modalitate tradițională de a pregăti un deliciu acidulat incredibil de gustos. Legumele fermentate în butoaie sunt mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele care au fost rulate în borcane. În plus, simplifică procesul de recoltare. Una dintre modalitățile populare de a mura legumele sunt asortarea de castraveți și roșii într-un butoi. În acest caz, puteți folosi un singur container, ceea ce economisește spațiu. În plus, saramura este mai saturată cu aromele atât de castraveți, cât și de roșii.

Una dintre cele mai importante etape ale murării legumelor asortate este pregătirea corectă a butoiului pentru legume. În acest caz, o atenție deosebită trebuie acordată spălării și dezinfectării butoiului. Nu o poți lăsa cu resturile de saramură de anul trecut. După ce murăturile de anul trecut s-au terminat, trebuie să spălați bine butoiul cu apă curată. Butoiul ar trebui să se usuce puțin înainte de a fi umplut din nou.

un butoi cu mai multe legume

Dacă gătiți într-un un butoi nou, atunci acesta are nevoie și de o pregătire adecvată

Cum să pregătești butoiul pentru murătură. Cum să scapi de mucegaiul depus pe pereții acestuia

Din moment ce ai spălat și dezinfectat bine butoiul trebuie să-l umpleți cu 1-3 kg de var nestins. Treptat, trebuie să turnați apă fierbinte, umplând complet butoiul. Lăsați timp de trei ore. Este necesar să amestecați bine conținutul și să turnați, clătiți butoiul de mai multe ori cu apă curată. În plus, puteți folosi o perie. Procedura cu var nestins trebuie repetată imediat înainte de punerea legumelor noi la murat, daca s-a observat un miros de mucegai. La fel trebuie pregătit butoiul și atunci când vrei să pui la murat gogoșarii.

Dacă s-a observat mucegai pe pereții butoiului, este necesar să turnați în ea o soluție de sodă caustică și cenușă. Înălbitorul poate fi folosit și pentru a dezinfecta butoiul. Face față bine agenților patogeni, dar lasă un miros neplăcut. Prin urmare, după această procedură, va fi necesar să clătiți recipientul cu apă clocotită de mai multe ori.

mai multe butoaie cu legume pe jos

Din moment ce ai spălat și dezinfectat bine butoiul trebuie să-l umpleți cu 1-3 kg de var nestins

Dacă gătiți într-un un butoi nou, atunci acesta are nevoie și de o pregătire adecvată. Este recomandat să-l cumpărați cu cel puțin o lună înainte de utilizare. Acest lucru este necesar pentru a-l menține umplut cu apă timp de cel puțin două săptămâni, apoi goliți-l și umpleți-l din nou cu apă. Repetați procedura de cel puțin 2-3 ori cu o frecvență de 5 zile.

Murături asortate la butoi. La ce temperatură se face procesul de fermentare

Pentru sărarea unui număr mare de roșii și castraveți, cel mai bine este să alegeți o rețetă asortată. De asemenea, este bine să folosiți drept recipient pentru depozitarea legumelor pentru iarnă un butoi de stejar. Acesta nu numai că garantează o igienă maximă, dar oferă și saramurii o aromă caracteristică.

Pentru murat, puteți folosi castraveți de orice formă și dimensiune. Roșiile trebuie să fie ferme, puțin coapte. În caz contrar, în timpul procesului de fermentație, acestea pot deveni prea moi. Raportul dintre roșii și castraveți poate fi oricare. De asemenea, este necesară prepararea unor mirodenii pe bază de 10 kg de legume.

un platou cu muraturi asortate pe o masa

Una dintre cele mai importante etape ale murării este pregătirea corectă a butoiului pentru legume

Astfel, vei avea nevoie de 15 frunze de hrean, 4 capete de usturoi, 4 păstăi de ardei iute, 3 tulpini de mărar cu umbrele. În plus, se pot adăuga frunze de busuioc, tarhon, cireșe sau coacăze negre. Legumele trebuie acoperite cu condimente și turnați saramură. Pentru a pregăti saramura, aveți nevoie de 0,7 kg de sare la 10 litri de apă. Cantitatea de saramură trebuie să fie astfel încât legumele să plutească liber în ea și să fie complet acoperite. De sus trebuie să închideți legumele cu frunze de hrean și un cerc de lemn. Astfel, poți să pui și gogonelele dulci la murat sau salata de gogonele murate.

Procesul de fermentare se face cel mai bine la o temperatură de aproximativ 20 de grade. În acest caz, se eliberează multă spumă, care trebuie îndepărtată periodic. După 4 zile, butoiul va trebui coborât în ​​pivniță sau așezat într-un alt loc răcoros, astfel încât fermentația să se transforme într-un proces liniștit.

Când se folosește această metodă pentru pregătirea unor murături asortate la butoi, legumele se păstrează pentru o lungă perioadă de timp. Puteți lua o probă după 2-3 săptămâni să vezi ce gust au legumele murate. Cu toate acestea, cu cât legumele sunt sărate mai mult, cu atât vor fi mai picante, mai condimentate și mai gustoase.

mai multe legume murate intr-un butoi

Pentru murat, puteți folosi castraveți de orice formă și dimensiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`