Sfaturi pentru casa si gradina

Muscata in trei culori. Cum se ingrijeste Mr Pollock

Publicat: 02 aug. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Muscata in trei culori. Cum se ingrijeste Mr Pollock
14

Muscata Mrs Pollock face parte din categoria muscatelor zonale. Ceea ce o face cu totul si cu totul deosebita este culoarea incredibila a frunzelor: o combinatie frumoasa intre verde crud, galben auriu si rosu. Infloreste toata vara pana toamna. Florile sunt rosii sau roz aprins.

Muscata tricolora are o crestere compacta, sub forma de tufa, nu mai inalta de 35-40 cm. La fel ca toate muscatele, si Mrs Pollock iubeste foarte mult soarele. Plasati ghiveciul cu muscata intr-un loc insorit pentru o inflorire abundenta si o colorare frumoasa a frunzelor. Planta are nevoie de cel putin 6 ore de lumina pe zi.

Solul in care se simte bine este unul cu un drenaj bun. Substratul trebuie mentinut permanent reavan, nici ud, nici uscat. Daca apa stagneaza la nivelul radacinilor, acestea putrezesc. Folositi intotdeauna un vas care are un drenaj bun. Asigurati-va ca gaurile de scurgere nu sunt astupate cu pamant. Cele mai potrivite sunt ghivecele de ceramica. Ele permit aerului sa circule.

Nici la nivelul frunzelor nu e de dorit sa fie o umiditate prea ridicata, mai ales daca aerul  nu circula bine. Umezeala provoaca boli plantei, iar bobocii se inmoaie si nu se mai deschid. Insuficienta apei are si ea efecte nedorite. Daca planta sufera de sete, nu va mai produce flori, iar frunzele se vor usca rapid. Udati cu apa  la temperatura mediului ambiant, nu mai rece pentru ca riscati ca planta sa isi piarda frunzele.

E important sa hraniti muscata Mrs Pollock pe perioada in care infloreste, pentru ca este o planta care consuma multe substante nutritive. Folositi fertilizanti speciali pentru muscate, ii gasiti in magazinele de specialitate. In cazul ingrasamintelor universale, verificati NPK de pe eticheta. Fertilizantul ar trebui sa aiba un continut mai mare de Potasiu (K) si mai mic de Azot (N).

Adauga un comentariu